FeaturedHaberler

Yeni Polo 16 Haziran’da tanıtılıyor!




Volkswagen, bu yaz tanıtacağı yeni Polo ile B-segmentini yine domine etmeye hazırlanıyor. 2017 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda düzenlenecek dünya prömiyerinin öncesinde, Alman otomotiv devi güncel versiyonu 8 yaşına giren otomobilin yeni jenerasyonunu 16 Haziran günü tanıtmayı planlıyor.

5 videoluk seride yeni Polo’nun silüeti gösteriliyor

Bir kaç hafta önce yayınlanan videoda otomobilin kamuflajlı hali gösterilmişti. Daha öncesindeyse “sızdırılan” bazı fotoğraflar sayesinde otomobilin kamuflajsız halini de görmüştük.

Marka bizim yine de “şaşırmış” gibi davranmamızı istiyor olacak ki, internette yayınladığı yeni video serisinde yeni modelin sadece silüetini gösteriyor. 5 videoluk seride Polo’nun geçmişten bugüne geçirdiği evrim anlatılıyor.

Ibiza ve Fabia ile platform kardeşi

Otomobil, ilerleyen günlerde tanıtılacak olan yeni Seat Ibiza ve Skoda Fabia’yla birlikte MQB A0 platformu üzerine şekilleniyor. Yeni nesil Polo küçük benzinli ve dizel ünitelerden oluşan geniş bir motor yelpazesine sahip olacak. Ürün gamının en tepesindeyse, bir önceki nesil Golf GTI’ın motorunu kullanacak olan Polo GTI bulunacak.

https://www.youtube.com/watch?list=PLmuoo4kGcGD7e0Ih60fXSe-y4F6sFGlwm&v=3FVQSNHMPWk

Can Tangüner

"If God had meant for us to walk, why did he give us feet that fit car pedals?" - Sir Stirling Moss

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Ben tamamı mqb sanıyordum fakat oranliymis yüzde 50 si mqb, yüzde 40 ı pq26, yüzde 10 u pq25 imiş.
    "Fakat üçüncü nesilde bu durum ilginç bir hal almış durumda. Üçüncü nesil Fabia’da MQB platformun yeniliklerinden faydalanılabilmesi için %50 oranında bu platform kullanılmış. Euro 6 motorlar da yine bu platformdan geliyor. Fakat kompakt sınıfa özgü teknolojilerin küçük sınıf bir otomobilde kullanılmayacak olması nedeniyle aracın tamamı bu platformda inşa edilmemiş. Bunun yerine PQ25 platformu %10 oranında kullanılırken, bu platformun da yenilenmiş hali olan PQ26 platformu %40 oranda kullanılarak yeni Fabia ortaya çıkarılmış! Böylece kritik öneme sahip noktalarda yeni nesil teknolojiler kullanılırken, geri kalan noktalarda klasik sistemlere yer verilmiş denilebilir." Alıntıdır:http://www.otoguncel.com/oto-haber/skodanin-vw-platformlariyla-imtihani-iste-yeni-skoda-fabia/amp/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu