Haberler

Formula 1’de Force India isim değiştiriyor!




Formula 1’de geçtiğimiz sezonu dördüncü bitirerek gözleri üstüne çeviren Force India, isim değişikliği hazırlığında olabilir. Başarılı takımın yeni ismi ve ani gelişmenin sebebi haberimizde.

Formula 1’de Hint formülü tutmadı!

2008 yılında Hint işadamı Vijay Mallya’nın Spyker’i satın almasıyla kurulan Force India, Hint sponsorlar ve Hint pilotlarla yarışmayı hedefliyordu. Aradan geçen 9 yılda takım son sıralardan önlere tırmanmayı başarsa da bir türlü bu misyonunu gerçekleştiremedi. Mallya son olarak “uluslararası lezzet” sunması için takımın adını değiştirmek istediğini söylemişti.

Viyaj Mallya bir süredir Hint makamlarının vergi kaçırma suçlamasıyla karşı karşıya ve bu yüzden takımı başka biri yönetiyor. Geçici yönetici Thiruvannamalai Laskshimi Kanthan’ın İngiltere’de tescillediği Force One, Hintli takımın yeni ismi olabilir. Sezon sonu FIA’ya yapılacak resmi başvurunun ardından takımın yeni adının kesinleşmesi bekleniyor.

Force India, 8 yarış sonunda markalar şampiyonasında 79 puan ile dördüncü sırada yer alıyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Bu sezon ciddi bir atılım yaptılar. Araçlarında potansiyel üst seviyelerde olmasa da Perez ve Ocon eskiye oranla epey yol katetmiş. RedBull'un arkasından biz de varız diyorlar. İsim değişikliği de yerinde bir karar olmuş bana göre. Artık o alt sıra takım imajını kırmaları gerekiyor üst sıraları hedefliyorlarsa..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu