Haberler

Jaguar XJR Goodwood’da ortaya çıktı




Jaguar XJR ‘ın güncellenmiş halini Goodwood Hız Festivali‘nde ortaya çıkardı.

İngiliz marka, otomobilin çizgilerini mavi-beyaz kamuflajın altına gizlese de performans değerleri konusunda pek utangaç görünmüyor: 575HP güç üreten otomobilin kamuflajında bol bol 575 yazıyor, hatta 575 ibaresi koltuklara da işlenmiş.

Jaguar XJR , F-Type SVR’daki motorla gelebilir

Jaguar, beygir gücü dışında oldukça ketum davranıyor, dolayısıyla ne beklememiz gerektiğini anlamak için güncel XJR’ın değerlerini hatırlamakta fayda var. Güncel modelin 5.0 litrelik süperşarjlı V8 motoru 550HP güç ve 680Nm tork üretiyor. Bu değerler, sekiz ileri otomatik şanzıman vasıtasıyla otomobili 4.4 saniyede 0’dan 100’e ve 280km/s’lik maksimum sürate çıkarıyor.

Yeni XJR’ın 575HP’lik güç değeri, otomobilde F-Type SVR‘daki 5.0 litrelik süperşarjlı V8 motorun kullanılabileceğine bir işaret. Eğer bu öngörümüz doğruysa XJR’ın da 700Nm tork değerine sahip olacağını tahmin etmek güç değil. Katalog verileri ne olursa olsun, otomobilin güncel modelden hızlı olacağı kesin.

Jaguar’ın söylediğine göre, Goodwood festivalindeki tarihi tırmanma etabı otomobilin son testiydi. Resmi tanıtımın ise bu yazın ilerleyen günlerinde yapılması bekleniyor.

Can Tangüner

"If God had meant for us to walk, why did he give us feet that fit car pedals?" - Sir Stirling Moss

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu