Haberler

Tesla, Model 3 Üretimine Başladı!




Tesla’nın 370000 adet ön sipariş alan Model 3 ‘ünün üretime hazır versiyonu uzun süredir beklenmekteydi. California caddelerinde prototiplerini uzun süredir gördüğümüz Model 3 sonunda üretim versiyonuyla karşımıza çıktı.

Elon Musk’ın hem kişisel hem de iş amaçlı kullandığı (Avustralya’daki dev pil projesi için teklifini de twitter üzerinden yapmıştı.)  twitter hesabından yayınlanan görsellerde üretim bandından inen #1 seri numaralı Model 3’ün görüntüleri paylaşıldı. Ne yazık ki paylaşılan iki görsele ek olarak yeni bir bilgi paylaşılmadı.

İlk Model 3 kime verilecek?

Üretimin başlamasıyla ilk Model 3’ün kime verileceği internette tartışma konusu oldu. Elon Musk’ın yine twitter üzerinden yaptığı açıklamaya göre bütün Tesla modellerinde geçerli olmak üzere banttan ilk inen araç her zaman aracın tam depozitosunu ödeyen ilk kişinin oluyor. Örneğin Roadster ve X modellerinde bu kişi Elon Musk iken, ilk Model S Tesla’nın en büyük yatırımcılarından birine verilmişti.

Model 3’de de benzer bir durum söz konusuydu. Tesla Yatırımcılarından Ira Ehrenpreis, Model 3 için tam depozito ödeyen ilk kişiydi ve ilk araç ona ayrılmıştı. Fakat ilk otomobilin üretiminden sonra yapılan açıklamaya göre Ira Ehrenpreis #1 seri numaralı siyah otomobili Elon Musk’a 46. doğum günü için hediye etti ve banttan çıkan ikinci aracı beklemeye koyuldu.

Geçen sene konsept lansmanı yapılan otomobilin konseptinden gözle görülen hiçbir farkı olmaması Tesla’nın büyük değişikliklere gitmeden detaylarda oynadığını gösteriyor. Model 3 hakkında daha fazla bilgiyi bu ayın sonunda yapılacak teslim partisinde öğrenmeyi bekliyoruz.

Tesla ve Türkiye

Bütün bu gelişmeler sırasında Tesla’nın Türkiye operasyonlarının geleceği ise hala bir netlik kazanabilmiş değil. Önceki haberimizde Tesla’nın Türkiye’de hizmete sunmayı planladığı Supercharger lokasyonlarını incelemiştik.

Model 3 gibi uygun fiyatlı, kullanışlı elektrikli bir otomobilin Türkiye’de geleneksel içten yanmalı motor kullanan araçların aksine faiş bir ÖTV’ye tabi olmaması da Türk otomobil piyasası için büyük önem arz etmekte. Popülaritesiyle dikkat çekecek ve elektrikli araçların ÖTV avantajını kaybetmesine sebep olacağını düşündüğüm Model 3’ü yollarda görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.

Arda Celik

Çanakkaleliyim, İstanbulda yaşıyorum. Otomobil sevdam nerde ne zaman başlamış bilmesem de kendimi bildim bileli otomobillere aşığım. Alfa Romeo, Porsche ve Volvo en sevdiğim firmalar. WEC yarışlarını takip ediyorum. Otopark.com'u uzun süre takip ettikten sonra bir yardım eli de ben uzatayım diyerek giriştiğim bu macerada, umarım beraber güzel işlere imza atacağız.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Türkiye’ye gelsin fazla satamaz. Çıplak fiyati 135.000 TL civarı KDV ve %25 de olsa devletin getireceğini düşündüğüm ÖTV ile 180.000 olur. Bence Model 3 fiyatını falan geçtim güzel değil. Orta ekranı çok koyulmak için koyulmuş gibi geliyor. Zor beğenirim ben gider 52.000 dolara baz Model S alırdım. Lucid Air bekliyorum dolar düşerse ki zannetmiyorum 1 tane Lucid alacağım bana Tesla teknoloji olarak 2050 tasarım olarak 2010 gibi geliyor herhalde çok video gördüğümden sıkıldım Tesla dan basit geliyor artık. Yanlış anlaşılmasın da sanki deri koltuk ortada ekran dijital kadran ve birkaç teknolojik oyuncak koyduk yazılımımız oldukça iyi birde elektrikliyiz diyor bana ruhsuz sıkıcı ve basit gelmeye başladı heyecanlanmıyorum artık. Herhalde insanoğlu çok görünce elmas tan bile sıkılıyor 🙂

  2. Bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz yazarsaniz sevinirim. Elektrikli Volvo lar baya guzel olacak gibi geliyor bana. Tasarımları daha şimdiden oldukça güzel ve elektriğin teknolojik görünümüne uygun duruyor güçlü sağlam teknolojik otomobiller Volvo. Şunları yazarken üzülüyorum dolar 3.70 3 yıl önce ehliyet alınca 3.20i almayı düşünürdüm sonra ilk aracımı çarpma vs başına iş gelme olasılığı yüksek önce bir Hatchback focus alır 2 yıl sonra BMW alırım diyordum. Şimdi Focus 3.20i fiyatında 3.20i olmuş 250.000 herhalde 10 yıl sonrası dahi hayal. Otomobil seven adama ne diyeyim koyuyor. And’ın yurtdışına çıkması için bu bile yeterli sebep aslında. Dünya da ort 75 yıllık ömrümüz var yarına cikacagimizin garantisi yoo insanın sevdiğini yapamaması üzücü hobimiz pahalı biz ne yapalım

  3. Tesla geleceğin Mercedes’i olma yolunda yoluna emin adımlarla ilerliyor. Yemişim Mercedes’i, BMW’yi Tesla’nın yanında halt etmişler. Türkiye’ye gelse alacağım tek marka

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu