FeaturedHaberler

Skoda da elektrik akımına uyuyor: Vision E Concept!




Volkswagen grubu, önümüzdeki 10 yıllık ürün portföyünü elektrikli araçlar üzerine konumlandırmış durumda. Grup markalarından Skoda da bu hedefe uygun olarak ilk elektrikli konsepti Vision E‘yi duyurdu.

Skoda, Vision E konseptiyle vites büyütüyor!

Nisan ayında Şangay Otomobil Fuarı’nda ortaya çıkan Vision E konsepti, Frankfurt’ta güncellenmiş haliyle görüntülendi. Elektrikli otomobillerin ruhuna göre dizayn edilen konsept, ön yüzünde bolca LED aydınlatma ile dikkat çekiyor. B sütunu olmayan otomobil daha geniş iç mekan sunarken, arka bölümde de stop yerleşimi markanın güncel tasarım trendini devam ettiriyor.

Çift elektrikli motorla çalışan Vision E, saatte 180 km maksimum hız ve tek şarjla 500 km menzil yapabiliyor. Skoda’nın açıklamasına göre konseptin motorları toplamda 306 beygir güç üretebiliyor. Aracın batarya kapasitesi ile ilgili ise herhangi bir bilgi verilmedi.

Skoda’nın 2025’e kadar hedefi en az 5 elektrikli model!

Skoda’nın elektrikli konsepti, markanın 3. seviye otonom sürüş desteği sunan ilk otomobili olarak dikkat çekiyor. Böylece araç otoyollarda tamamen sürücüsüz olarak yol alabiliyor. Ancak güvenlik açısından sürücünün ara ara direksiyonu kontrol etmesi gerekiyor.

Yarı elektrikli Vision S’i (Kodiaq) saymazsak bu markanın tamamen elektrikli ilk projesi. Ancak Çekya merkezli üretici 2025’e kadar en az 5 elektrikli model ortaya koymak istiyor. Bu anlayışın ilk temsilcisi olan Vision E’nin üretim versiyonunun 2020‘de yollarda olması bekleniyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

5 Yorum

    1. Harbiden öyle motorla birlikte otomobili uzaylıya benzetiyorlar. Halbuki güncel modellere elektrik motoru koy şasiyi değiştir yapsalar yeterli. elektrik motoru kullanmak otomobilleri 2050 model uzay aracı yapmayı gerektimiyor.

  1. Hocam bu çok gizli bilgi için minnettarız :).

  2. Çok güzel. Yeni arabalarında bu tarz bir iç mekan kullansalar güzel bir değişiklik olur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu