Dikkat ÇekenlerFeaturedGalerilerHaberler

Renault’dan yeni Megane R.S. hot hatch!




Bildiğimiz üzere Renault Megane R.S. Avrupa’daki en iddialı hot hatchlerden birisi. Ezeli rakipleri Ford Focus ST ve Volkswagen GTI olan otomobilin normal versiyonu geçen seneden beri satışta fakat R.S. versiyonu Frankfurt Otomobil Fuarı‘nda daha geçtiğimiz gün tanıtıldı.

EDC ile alınabilen ilk R.S. olacak

Yeni Megane R.S.’de 276 HP güç ve 390 Nm tork değeri sunan 1.8 litrelik 4 silindirli turbo motor görev alıyor. Renault Megane R.S.’in artılarından birisi 4Control 4 tekerlekten yönlendirme sistemine sahip olması. Bu sistem otomobilin yüksek süratlerdeki yol tutuşunu ve viraj kabiliyetini yükseltiyor. Otomobil 6 ileri manuel veya Megane R.S.’de bir ilk olan 6 ileri çift kavramalı EDC şanzımanla alınabilecek. 
Renault Megane R.S.’in Sport ve Cup adında iki donanım seviyesi olacak. Sport biraz daha baz ve yol odaklıyken Cup versiyonu tam bir pist makinesi. RS Cup’daki yükseltmeler arasında Torsen sınırlı kaydırmalı diferansiyel (LSD) ve “her türlü yol türünde maksimum yol tutuşun” hedeflendiği süspansiyonlar bulunuyor.
Renault Sport F1 pilotu Nico Hulkenberg‘in Megane R.S. ile Spa‘da attığı turların kısa vidyosunu buradan izleyebilirsiniz.
Kaynak: The Drive

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Renault Sport'lar her zaman gönlümde taht kuruyor, bildiğimiz Renault'lardan bambaşka bir dünya.
    Sis farı şekli müthiş olmuş

  2. Renault Sport her zaman markanın spor modellerine farklı bir karakter ve kimlik kazandırıyor. Güncel Renault modellerinden tamamen farklı ve “hot-hatch” sınıfındaki en yakışıklı otomobil olmuş yeni Megane RS

  3. Yeni Megane RS mükemmel görünüyor. Çok kaslı ve yırtıcı bir görünüme sahip ancak içi daha sportif olabilirmiş. Golf GTİ’den sonra sınıfındaki en iyi otomobil görünümüyle bile insanları büyülemeye yetiyor. Yeni Megane RS Ford Focus ST’den daha sportif ve keskin olmuş. Ancak iç mekanı daha da iyi olabilirmiş

  4. Dıştan normal versiyona çok benzer olmuş. Ön sis farları güzel. Kia Pro Cee'd GT'yi anımsattı bana. İçindeki ufak tefek renklendirmeler de hoş olmuş.

  5. Renault da Renault Sport da bu işi çok iyi biliyor. Yeni Megane RS sınıfındaki en yakışıklı otomobil olmuş. Focus ST ve Golf GTI’dan daha çekici ve sportif bir görünüme sahip Focus ST ve Golf GTI’nın tasarımı çok basit kalmış Megane RS’in yanında. Sürüş dinamikleri konusunda Megane RS de Focus ST, Golf GTI asla aratmaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu