FeaturedHaberler

VW Beetle elektrikli ve arkadan itişli olacak




Volkswagen, simgesel Beetle modelini MEB platformunu kullanarak halkla yeniden tanıştırmak istiyor. Beetle elektrikli ve arkadan itişli olarak piyasaya sürülmeyi hedefliyor.

Elektrikli Beetle, I.D. Buzz ve Bus’ın kardeşi olacak

Proje yeşil ışık alırsa, yeni Beetle EV, Detroit Otomobil Fuarı‘nda tanıtılan I.D. Buzz konsepti ile elektrikli VW Bus‘ın kardeşi olacak.

Autocar’a konuşan Diess, “Elektrikli otomobillerde verilecek bir sonraki karar, ne tür duygusal konseptlere ihtiyaç duyacağımız üzerine olacak.” dedi.

“Bir Beetle yapmak istediysek, elektrikle, bugünün modelinden çok daha iyi olurdu, geçmişe çok daha yakın olurdu, çünkü arkadan itişli olabilir.” diye ekledi. Elektrikli MEB platformuna sahip olmak Volkswagen’nin yeni bir otomobil çıkarmasını oldukça kolaylaştırıyor. “Çok esnek bir platformumuz var. Arkadan itiş, önden çekiş, dört tekerden çekiş gibi güzel şeyler yapabiliyorsunuz. “.

Geçen yıl I.D. Hatchback konsepti tarafından önizlenen Volkswagen’in ilk elektrikli modeli, arka aks grubuna monte edilen 168 HP‘lik bir elektrik motorunu kullanmasıyla arkadan motorlu, arkadan itişli bir model olmuştu.

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Volkswagen en büyük hatayı Scirocco’nun üretimini durdurarak yaptı. Volkswagen’in yerinde olsam seneye Scirocco’yu tepeden tırnağa yenilerdim ve Beetle’nın üretimini durdurur Beetle yerine de yepyeni bir model çıkartırdım

  2. Lütfen bu eleştirimi yapıcı olarak kabul edin.
    Haberde “Autocar’a konuşan Diess” denmiş ama Diess kim, bunu nerede, neden demiş vs belli değil.
    Daha özenli olmanız dileğiyle…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu