FeaturedHaberler

Tesla, 2020 Roadster ile sürpriz yaptı!




Elon Musk birkaç yıldır yeni Roadster üretecekleri vaatlerinde bulunuyordu ve o an geldi çattı. Otomobil yine zarif ve iki kapılı ancak selefinin aksine oldukça büyüleyici bir tasarıma sahip.

2020 Roadster 0-100’ü 1.9 saniyede yapıyor!

İkinci nesil Tesla Roadster inanılmaz verilere sahip. Sıfırdan 100 kilometre hıza 1.9 saniyede, 160 kilometre hıza ise 4.2saniyede ulaşıyor. Bununla bitmemekle beraber 200 kilovat saatlik bataryalar sayesinde 400 km/s hızı aşabiliyor ve çeyrek mili 8.9 saniyede koşabiliyor.

Musk’a göre yeni Tesla Roadster 1000 km menzile sahip olacak ve görsellerde görülenin aksine dört koltuklu olacak. Ancak bu koltuklar “biraz” küçük olacak.

Tasarım açısından yeni Roadster diğer Tesla modellerinden son derece ayrışmış durumda. Önden bakıldığında LED farlar ve Tesla olduğunu anlayabildiğiniz bir tasarım dili kullanılmış. Fakat otomobilin arkası, yolda gördüğümüz otomobillerin aksine bilim kurgu filmlerinden fırlamış bir konsept araba gibi duruyor. Dikkat çeken diğer tasarım öğeleri arasında ince arka stoplar ve agresif difüzör bulunuyor.

Musk, ikinci nesil Roadster’ı tanıttığı konuşmasında bu denli yüksek gücü hedeflemelerinin, Roadster’ın içten yanmalı otomobillerin tabutlarına son çiviyi çakmasını istedikleri nedeniyle olduğunu belirtti. Vaatlerin hepsine ulaşılabilirse Roadster geleceğin performans otomobillerini çok iyi temsil edebilir.

Tabii yeni Roadster selefinden daha pahalı olacak. Otomobil 200 bin dolardan başlayan fiyatlarla ve 50 bin dolarlık rezervasyon ücreti ile satın alınabilecek. Safkan Tesla hayranları için Roadster Founders Serisi ise 250 bin dolarlık fiyatıyla alıcılarına kavuşacak.

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

15 Yorum

  1. Sizi Heyecan ve zevke getiren motorun sesi rezonansı titreşimi kabine yansıması o anı tork hareketlerine şasi nin tepkileri olmadıkça sonra çok daha hızlı bir trenden öte birsey değil. Konuşan ların çoğu kullanmadan bilmeden konuşuyor. Evet elektrik bir devrim özellikle bizim gibi ülkelerde önemli olan yakıt ekonomisi ile sessizliği teknolojileri ve çevreciliği ile fakat asla sürüş kalitesi ile değil. Huzurun zevkini sevenler arka koltukta oturmaktan hoslananlar hariç özellikle otomobil dergisi takip edecek kadar otomobil sevenlere sesleniyorum bizler içten yanmalı motor seviyoruz bunu ilk binişinizde anlayacak ve günlük kullanım için evet gerisi için birde benzinli otomobil almalıyım diyeceksiniz ben bunları söyledim

      1. Nasıl sadece 10 kisi aldigi icin V12 üretiliyorsa emin olun 1.6 dizel focus golf uretilmesede golf gti focus RS 2.0 benzin + hybrid volvo vs uretilecektir. Çünkü elektrikli otomobile hevesli insanlardan otomobil tutkunları hayal kırıklığına ugrayarak evet çok iyi fakat ben ne ile eğlenceğim diyerek mutlaka birde benzinli otomobil alacaktır yaşayarak göreceğiz. Çoğu kişi kullanmadigindan hevesleniyor örneğin Amerika da 100k$ vs üzeri satışlarda tesla payı %4 alabilecekken %96 almıyor. Yasaklanır ise hybrid benzinli ler iyi bir alternatif

        1. Haklısınız illaki içten yanmalı motorlar olacaktır. sevenler için ama çoğunlukla elektrkli olacaktır. bu şuna benzeyecek. şu an klasik araba sahipleri, ileri zamanın içten yanmalı motor sahiplerine dönecektir.

  2. Tesla çok sevdiğim ve saygı duyduğum bir marka. Elon Musk Tesla ile büyük başarılara imza attıyor ve atmaya da devam ediyor. Elon Musk Tesla’yla Alman devlerine resmen kök söktürüyor. Tesla dünyanın en ileri teknolojilerini kullanıyor bu konuda Alman rakiplerinin çok ilerisinde bir marka. Tesla’nın ülkemizde resmi olarak temsil edilmesi gerekiyor böyle bir markaya neden ülkemizde bir tane distribütör sahip çıkmıyor anlamış değilim

  3. Almanlar’ın devri bitti artık! Kim ne derse desin Almanlar motor teknolojileri konusunda önce Japonların şimdi de Tesla’nın çok gerisinde kaldılar. Almanlar hala gitsin içten yanmalı motor üretmeye devam etsin Almanlar’ın devrini önce Japonlar sonra da Tesla bitirdi. Ne Audi, ne VW, Ne BMW, nede Mercedes hiçbiri şu Tesla kadar olamıyor

  4. TeSLA model s i her ne kadar BMW 7 Mercedes s serisi vs ile rakip gibi gösterse de alakası yok. İç mekan çok boş bir ekran var başka birşey yok koltuklar deseniz ne gösterişli ne çok bir özelliği var nede bir S class kadar rahat değil. Arka yaşam alanı bir 5 serisi yada E bile değil daha çok 3 serisi ve C. Şasi zaten elektrikli olduğundan ve ağırlığından dolayi güvenli fakat zevksiz bir şasi. Yani mercedes E yada S Class a elektrik motoru takip batarya koyduğunda ben dahil çoğu insan mercedes alacaktır. Tesla bir devrim olsaydı Avrupa ve Amerika da çok satardı sadece bizim yakıt fiyatlarımız vergilerimiz Tesla yı bir kurtarıcı olarak görme iç güdümüz. Tesla Model S fiyatını hak etmiyor bir kere BMW 3 serisi 35k $ Model S 100k $ neden 65K $ vereyim ki. Şunu diyebilirsiniz rakibi S class yada 7 sisi fakat bunu sadece tesla söylüyor yoksa S yada 7 serisinin rakibi asla olamaz elektrik motorunu çıkar koy benzinli motoru rakibi 3 serisi elektrik motoru sınıf atlatmamalı. S yada 7 ye rakip olabilecek gercek elektrikli otomobil Lucid Air dır. Çünkü S ve 7 Makam otomobili konforuna sahip tesla ise sıradan bir model.

    1. Mehmet BMW i3 de bu şekilde başka araçlar ile kıyaslayıp fiyat araştırması yaparsanız sevinirim ^^ i3 teki pillerin ne kadar yol yapabileceğinide bakın isterseniz.Çünkü elektirkli araçlarda mesafe önemli ona göre fiyat değişir.

      1. İ3 ne Alaka ben çekimi düşünüyorum. Ülkemizde içten yanmalı motorlardan %100 civarı değişen vergi alindigi elektrikliden ise %5 ort ÖTV alindigi için ve yakıt çok pahalı olduğu için bizim ülkemizde elektrikli otomobil mantıklı ve kurtarıcı olarak görülüyor fakat bir Avrupalı ve özellikle Amerikalı için elektrikli otomobil ucuz değil oldukça pahali onu anlattım. BMW 3 serisi 30.000$ yada E Serisi 40.000$ iken amerikada model S 80.000$ civarında neden elektrikli alayım ki dünyayı kirletmemesi haricinde bir artısı yok otomobil sever için de onlarca da eksisi var. Ülkemizde durum farklı tabi bizde oldukça uygun fiyatlı hale geliyor.

  5. Elon Musk geçtiğimiz günlerde buradaydı. Cumhurbaşkanımızla görüştü. Burada tek satır yazı çıktı da ben mi kaçırdım ? Şimdi böyle birisi olduğu hatırlanmış yeniden.

  6. Almanlar bitti artık! Buyurun cenaze namazına. Almanlar son yıllarda çok geriledi motor teknolojileri ve teknolojiler konusunda. Almanlar’ın VW, Audi(VW çakması) BMW ve Mercedes’i dışında neyi var bana söyler misiniz? Audi’yi asla araba dıya kapıma bile koymam çünkü Audi bildiğin süslü Volkswagendir. ABD da VW kapı dışarı edilirken kapı aşındırırken Hyundai ABD da peynir ekmek gibi araç satıyor. Hyundai bugün çoğu Japon markayı geride bıraktı bile 5-10 yıl sonra da Toyota ve Volkswagen’i geride bırakacaktır. Tesla da bir dünya devidir Tesla VW, Audi, BMW, Mercedes’in çok ilerisinde olan bir markadır ve araçlarıda son teknoloji ürünüdür

  7. Millet çok tribe girmiş yok Almanlar bitti vs
    Bu aracı böyle sunmak kolay seri üretim üretip sorunsuz bir araç yapmak zor.
    Bu kadar heyecan yapmayın Mercedes bunun çok daha iyisini yapıcak,Teslanın geleceği yok,sürekli zarar ediyorlar..Kar etmeyen firma batmaya mahkumdur.

    1. Tesla Kar ediyor. Ettiği karı şirkete sürekli yatırım olarak kullandığından kar gözükmüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu