FeaturedHaberler

Otomobil cam filmi karmaşasında sona geliniyor




Uzun süredir tartışılan oto cam filmi konusu sonunda karara bağlanıyor. Konuyla ilgili çalışması yürütülen tasarı tamamlandı.

Cam filmi uygulamalarında %70 ışık geçirgenliği şartı aranacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 14. maddesi ile ilgili değişiklik tasarısı tamamlandı. Tasarı ile, karmaşa yaratan otomobil cam filmi uygulamaları nihai karara bağlanıyor. Buna göre, sürücünün 180 derecelik görüş alanındaki sağ ve sol yan camlara minimum %70 ışık geçirgenlik şartına sahip filmler uygulanabilecek. Arka camlar ile ilgili bir yönerge belirtilmezken, ön cama ise şimdi olduğu gibi herhangi bir uygulama yapılamayacak.

Peki %70 ışık geçirgenliğine sahip cam filmleri nasıl ayırt edilebilir? Halk arasında 1 ve 2 numara olarak bilinen uygulamalar bu kapsamda yer alıyor. Ayrıca R43 regülasyonunu taşıyan renkli camlar da bu geçirgenlik oranına sahip olarak üretiliyor. Yılbaşına kadar yasalaşması planlanan değişikliğe uymayan sürücüler ise 427 lira para cezasına çarptırılacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Suyu çıktı bu işin. bitsede insanlar önüne baksa. film takanlar ayrı, sökenler ayrı firmalar ayrı herkes bekliyor.

  2. Benim onler 1 arkalar 2 numara ama takan yere gore öyle bu numaralarin gercek bir standarti var mi ki? ve nasil olculecek bu durum

  3. Halk arasında tabir edilen 1 numara filmler %50 2 numara filmler %35 ışık geçirgenliğine sahip olduğu söyleniyor. Herkes biliyor ki R43 renkli camlar bizleri güneşin kavurucu etkisinden yeteri kadar korumuyor. Söz konusu tasarıya göre En az %70 ışık geçirgenliğini karşılayan filmler sadece şeffaf filmlerdir. Ya paraya kıyıp şeffaf ama güneşin kavurucu etkisini hatırı sayılır miktarda azaltan marka filmlere bir tomar para ödeyeceksiniz yada film takmayacaksınız. Zira bu %70 şarta uyacak klasik şeffaf filmler bizleri kavurmaya engel olamayacaktır.

  4. Bir tek Ziebart gibi firmalarda var bu %70 şeffaf filmler ve bi ton para tek cama 500tlye çekiyolardı en son.%50 olan 1 numara serbest deselerdi iyiydi gene karmaşa şimdi

  5. Ülkede cam filmi kadar trafik terörü tartışılsaydı bugün trafik kazalarında (cinayetleri) bu kadar büyük kayıplar olmayacaktı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu