Haberler

MINI’den yeni 7-ileri çift kavramalı şanzıman




MINI, üç ve beş kapılı hatchback ve cabrio modellerinde yeni bir 7-ileri çift kavramalı şanzıman sunmaya başladı. Yeni şanzıman, “daha iyi bir sürüş keyfi için etkileyici vites geçişlerini” mümkün kılan çift kavramalı bir ünite.

7-ileri çift kavramalı şanzıman “ıslak” debriyaja sahip

MINI’nin açıklamasına göre yeni şanzımanda, “Çift sayılı vitesleri (2, 4, 6) ve tek sayılı vitesleri (1, 3, 5, 7) kontrol eden yağ soğutmalı iki ayrı ıslak debriyaj bulunuyor.” Debriyajlardan biri sürekli açık konumda ve komutlara anlık olarak cevap vermeye hazır bir şekilde görev yapıyor.

Bu yapı sayesinde şanzıman her an vites değiştirmeye hazır bir karakterde çalışarak otomobilin daha hızlı ve pürüzsüz bir sürüşe sahip olmasını sağlıyor. Ünite geliştirilirken aynı zamanda verimlilik konusuna da önem verilmiş; dolayısıyla şanzımanın start/stop sistemlerine ve boş viteste sürüşe uyumlu bir yapısı var.

Vites kolu BMW’lerdeki gibi

MINI’lerin yeni şanzımanla donatıldığı vites topuzundan anlaşılabilecek. Yeni topuz tıpkı BMW’lerdeki gibi R-N-D konumlarından biri seçildikten sonra merkezdeki konumuna otomatik olarak dönüyor. P konumu ve Sport modu için de iki ayrı düğmesi bulunuyor.

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Mini de vites alçakta olduğu için oldukça çirkin durmuş elde tutuşu güzel olmadıkça sonra bmw ye benzemez birsey ifade etmiyor daha retro olmalıydı mininin olayı o

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu