FeaturedHaberler

Cupra’nın ilk otomobili: 300 beygirlik Ateca SUV




Bugüne dek Seat‘ın sportif modellerine verdiği isim olan “Cupra”nın artık tek başına bir marka olacağını duymuştuk. Seat, yeni alt markasının ve bu markaya sahip ilk otomobilin detaylarını duyurdu.

İlk otomobil bir Ateca SUV

İspanyol üreticiye göre Cupra, Seat’ın bağımsız ve farklı bir kimliğe sahip olan yüksek performans markası olacak ve üreticinin performanslı modellerini tüketicilerle buluşturacak.

Markanın ilk otomobili Cupra Ateca olarak belirlendi. Geçen sene piyasaya çıkan Ateca SUV, Cupra logosuyla birlikte VW grubundan 2 litrelik 300 HP gücündeki TSI motora sahip olacak. Üretilen güç yeni geliştirilen 7 kademeli DSG ile dört tekerleğe birden iletilecek ve böylece otomobil 5.4 saniyede 0’dan 100’e hızlanabilecek.

Cupra Ateca zengin bir standart donanımla geliyor

Adaptif süspansiyon sistemi otomobilde standart olarak sunulacak ve Drive Profile menüsünden seçilecek farklı modlarla sistem konfigüre edilebilecek. Otomobil, Normal, Sport, Individual, Snow, Off-Road ve tabii ki CUPRA modlarına sahip.

Yeni otomobilin dışında bir çok değişiklik yapılmış. Bu değişiklikler yeniden tasarlanan sportif tamponlar, bal peteği formlu ön ızgara ve arka spoylerin yanı sıra yeni CUPRA logosunu da barındırıyor. Otomobilin alt hava girişlerinde de mat alüminyum CUPRA logoları bulunuyor ve gövdede parlak siyah detaylar bulunuyor. 19 inçlik alaşım jantlar ve dört tane egzoz çıkışı, otomobilin dış mekanındaki değişiklikleri tamamlıyor.

İsteğe bağlı Performans paketi

İç mekan ise siyah Alkantara kaplı ve döşemelerin dikişleri gri renkte. Konsoldaki trim parçaları parlak siyah, pedallar ise alüminyum. Dışarıda olduğu gibi kabinde de CUPRA logoları, eskiden Seat logosunun olduğu yerlerde yerini almış. Anahtarsız giriş ve çalıştırma, kablosuz sarj, 360 derecelik kamera, dijital göstergeler ve 8 inçlik bilgi ve eğlence ekranı ise standart donanımla geliyor.

Cupra ayrıca opsiyonel bir Performans paketi de sunacak. Bu paketle müşteriler daha büyük Brembo frenler, içeride ve dışarıda karbon detaylar ve deri döşemeli koltuklara sahip olabilecekler. Cupra yarış koltukları ise 2019’un ortalarında opsiyon listesine eklenecek.

Ateca’dan fazlası da hazır

Cupra Ateca, beraberinde bir tasarım çalışmasını da getiriyor. Bu çalışmayla birlikte bir sonraki model olacak olan Cupra Ibiza‘yı görebiliyoruz. Ayrıca marka Arona‘nın da Cupra logolu bir versiyonu üzerinde çalıştıklarını belirtiyor.

Marka ayrıca 2018 sezonunda yarışacak TCR yarış otomobilini de bu çalışma kapsamında gösteriyor. Ortaya çıkan otomobillerden bir diğeri de station wagon karoserli Leon Cupra R ST. Otomobil sınırlı üretim Leon Cupra R’daki bakır renkli detaylara, 300 beygirlik 2 litre TSI motora ve DSG şanzımana sahip.

Cupra Ateca, Leon Cupra R ST ve markanın diğer yeni tasarımları Cenevre Otomobil Fuarı‘nda halka sunulacak.

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu