FeaturedHaberler

Toyota Yaris Sedan, New York öncesinde ortaya çıktı




Amerika pazarı için üretilen Toyota Yaris iA, New York Otomobil Fuarı öncesinde yeni yüzüyle ortaya çıktı. Toyota Yaris Sedan olarak yeniden adlandırılan model ile ilgili detaylar haberimizde!

Yaris iA’ya elveda, Toyota Yaris Sedan’a merhaba!

Dış mekanda minimalist bir yaklaşım sergileyen Yaris Sedan, ön yüzünde geniş ızgara ve LED farları ile dikkat çekiyor. Yan bölümünde arkaya doğru gittikçe yükselen omuz çizgisi aracı olduğundan daha geniş göstermiş. Ayrıca elektrikli yan aynalarda bulunan sinyal lambaları, bu segmentteki bir araç için gözden kaçmayan bir detay olmuş.

Toyota Yaris Sedan’ın içine geçtiğimizde ise enteresan bir tabloyla karşılaşıyoruz. Japon üretici konu ile ilgili bir bilgi vermese de aracın iç mekanında fazlasıyla Mazda CX-3 esintisi bulunuyor. Suni deri direksiyon ve ön koltuklar, otomatik klima, anahtarsız giriş ve çalıştırma ile 7 inçlik multimedya sistemi teknolojik detaylar arasında yer alıyor. Güvenlik sistemlerinde ise hız sabitleyici, çarpışma uyarı sistemi ve buna bağlı olarak otomatik frenleme sistemlerini görüyoruz.

B-Sedan segmentinde yer alan aracın kaputunun altında 106 beygir güç ve 140 Nm tork üreten 1.5 litrelik benzinli motor yer alıyor. 6 ileri otomatik ya da manuel şanzıman ile gelen tek motor seçeneği, Sport modu sayesinde daha atak bir sürüş vaat ediyor. Sonbahar aylarında Amerika’da satışa sunulacak aracın Avrupa pazarında yer alıp almayacağı ise belirsizliğini koruyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

41 Yorum

  1. İç mekanı hoşuma gitti. Sade hoş güzel derli toplu duruyor. Günümüz otomobillerin çoğu uzay mekiği gibi iç mekanlarındansa bu kesinlikle daha iyi

  2. denizyenilmez_ demiş ki:

    Direksiyona bayıldım gerisi pek umrumda olmadı :DHepsini görüntüle…

    Mx-5 e çok benzettim ben 🙂

  3. 2jzihtiyar demiş ki:

    Mx-5 e çok benzettim ben :)Hepsini görüntüle…

    İç mekan mx5 e benziyor ama

  4. Mazda ile ortak üretim falan var sanırım, arkadaşlar de belirtmiş içi zaten direk Mazda… "Mazda'ya benziyor" demiyorum, bildiğimiz "Mazda". Aracın profili de Mazda 3'ün ufaltılmışı.

  5. Toyota Yaris Sedan = Rebadged Mazda 2 Sedan

    Yıllardır bu durum böyleydi zaten şaşıracak bir durum yok bence.

  6. Alet eski Mazda3 dışarıdan… İçi yenisinden alma. ABD değil de sanki Çin pazarı için yapılmış gibi bu kadar "çakma" üzerine…

  7. mazda tasarımını daha geniş kitleye yaymak için güzel çalışma zaten toyota ile mazda elektrikli araç konusunda anlaşma yapmışlardı bu iki markadan benzer başka modellerde gelebilir..

  8. esıntı degılkı bu amblem degısmıs sadece dırek mazda bu. mazda toyota ortaklıgı boyle olmasaydı keske.

  9. Şuankinden farkı yok. Şuan satılan Yaris sedanda bildiğimiz Mazda 2 sedan. Yaris ia olarak geçiyordu hatta, Yaris deyince bizdeki Yaris'in aynısı çıkıyor karşımıza.

    Haberde belirsiz denmiş ama öncekilerde olduğu gibi bu da Avrupa'ya dolayısıyla Türkiye'ye gelmeyecektir. Yaris sedan Amerika kıtasında ve Asya'da bazı ülkelerde satılıyor.

  10. her markadan bir şeyler çalınmış. sonra vay efendim neden satmıyor. direksiyon vw -mazda hava ızgaraları audi geri kalanları mazda. Toyota bunun neresinde acaba.

  11. Markayı karıştırmadığınıza eminsiniz dimi? Gerçi logo var, herhalde Mazda'nın amblem üreten yan firması Toyota'ya göndereceği sevkiyatı yanlışlıkla Mazda'ya göndermiş. 🙂

  12. İç mekan mazda cx3 direkt. Aynı soruyu bende soracağım, markayı karıştırmadığınıza emin misiniz?

  13. Mazda ve toyota ortakligi arkadaslar. Mazda toyotadan elektrik yardimi alacak toyota ise mazdadan alt yapi ic mekan vs birbirlerini tamamlayacaklar gibi duruyor. Uzucu ama gercek bu sekilde.

  14. Marka niye karışsın, Toyota, Mazda ile yaptığı anlaşma çerçevesinde Mazda 2 Sedan'ı bir yıldan daha fazla süredin Yaris iA olarak satıyor. Yeni bir olay da değil. Otomobil endüstrisinde daha önce olmayan şeyler değil.

  15. Ford Focus ile ortak platform, Fiat 124 spider üretimi ve Toyota Yaris sedan derken bir bakmışsınız herkes Mazda'ya araç ürettirmeye başlamış.

  16. AcilStop demiş ki:

    Ford Focus ile ortak platform, Fiat 124 spider üretimi ve Toyota Yaris sedan derken bir bakmışsınız herkes Mazda'ya araç ürettirmeye başlamış.Hepsini görüntüle…

    Yalnız mazda focus un altyapısını kullanıyordu. Şuanki mazda 3 deki şasinin temeli de focus dan.

  17. Herkes içini mazda dan bir modele benzetmişte. Direk mazda 2 desek olmaz mı 😀
    Eski mazda 2 fiesta altyapılıydı yenisi toyota ile ortak.

  18. Mazda 2 Sedan güzel olmuş. Ben beğendim.Bir tek CD-Rom'un vitesin önünde olması ve P (park) konumundayken kullanılamaması bence kötü olmuş. Ama olması da bir artı tabi ki.

  19. Garaj TV demiş ki:

    Yalnız mazda focus un altyapısını kullanıyordu. Şuanki mazda 3 deki şasinin temeli de focus dan.Hepsini görüntüle…

    2. Nesil onceki mazda icin gecerliydi o. Skyactive ismi cikti cikali kendi saseleri.

  20. Bu yanlis ama. Mazdanin icini al dis tasarimini al alt yapida muhtemelen benzer e ne anlami kaldi ki 😀

  21. Focus ile ortak platform cok once bitti. Toyota ile anlasmasinin sonucunda mazda da elektrikli motor kazanacak bakalim

  22. Sailor demiş ki:

    2. Nesil onceki mazda icin gecerliydi o. Skyactive ismi cikti cikali kendi saseleri.Hepsini görüntüle…

    Yeni şasinin de temeli focus dayanıyor diye okumuştum belki ben yanlış okudum. Eski şaseden %8 daha hafif %30 rijit deniyor.

  23. Yok yok skyactive ile motor sase vs degisti. Tabi fiyatlarida ona gore pahalandi. Ben bu ortakligi pek sevmedim. Toyota amblemi gereksiz olmus valla

  24. Garaj TV demiş ki:

    Yeni şasinin de temeli focus dayanıyor diye okumuştum belki ben yanlış okudum. Eski şaseden %8 daha hafif %30 rijit deniyor.Hepsini görüntüle…

    Sailor demiş ki:

    2. Nesil onceki mazda icin gecerliydi o. Skyactive ismi cikti cikali kendi saseleri.Hepsini görüntüle…

    Önceki kasa mazda 3'de ki gibi direkt bir kullanım söz konusu değil yenilerde. Skyactive teknolojisinde Ford ile olan bağı ise 50 yıllık ortaklıktan gelen tecrübeyle üretilmiş olması. Bugün mazda 3 ve focus diğer rakiplerinden farklı olarak birbirine benzer sürüş zevki sunuyorsa bunun sebebi ortak parça kullanımından ziyade şase ve altyapı üretim tecrübesinde önceden beraber iş yapmış olmalarıdır. O yüzden mazda = ford olarak algılıyorum sürekli. O yüzden mazda'nın sürekli sürüş zevki mottosuyla üretim yapmaya çalışıyor oluşu bana hiç yabancı gelmiyor.

  25. Cenk demiş ki:

    Önceki kasa mazda 3'de ki gibi direkt bir kullanım söz konusu değil yenilerde. Skyactive teknolojisinde Ford ile olan bağı ise 50 yıllık ortaklıktan gelen tecrübeyle üretilmiş olması. Bugün mazda 3 ve focus diğer rakiplerinden farklı olarak birbirine benzer sürüş zevki sunuyorsa bunun sebebi ortak parça kullanımından ziyade şase ve altyapı üretim tecrübesinde önceden beraber iş yapmış olmalarından kaynaklı. O yüzden mazda = ford olarak algılıyorum sürekli. O yüzden mazda'nın sürekli sürüş zevki mottosuyla üretim yapmaya çalışıyor oluşu bana hiç yabancı gelmiyor.Hepsini görüntüle…

    Keske biraz rekabetci olsalar yazik turkiyede tutmadi mazda

  26. Sailor demiş ki:

    Keske biraz rekabetci olsalar yazik turkiyede tutmadi mazdaHepsini görüntüle…

    Böyle kalması daha hayrına. Mazda şuan araçlarında hem altyapıya hem malzeme kalitesine hem donanıma bu derece kasabiliyorsa üretim adetini diğer markalara göre daha düşük tutuyor olmasından, üretim maliyeti korkusunu daha az yaşıyor olmasından kaynaklı. Diğer markaların zihniyetinde direkt onların satış adetleriyle rekabet içeren bir üretime girmiş olsaydı altyapısal kaliteyi korusa da başka yerlerden kısmak zorunda kalırdı. Böylesi inan daha iyi.

  27. Türkiye'ye gelmesi durumunda mevcut vergilerin üzerine gümrük anlaşması olmaması dolayısıyla %10 daha vergi yiyecek.Uzaktan bakmaya devam

  28. Genelde B sedanlar aşırı biçimsiz oluyor, arka tarafları sanki emaneten eklenmiş gibi ama bunun tasarımı çok iyi. Gerçi biraz Mazda'dan bozma bir Toyota olmuş o_O

  29. Hık demiş burnundan düşmüş mazdadan sanırım. Multimedya sistemi sonradan çıkma gibi olmuş. İçi yinede güzel.

  30. Yok zaten bu araç aynı L200 ile Fullback gibi rebadged olarak geçen modellerden ama lafım meclisten dışarı bu kadar otomobil tutkunu bir türlü bu durumu anlayamamış sanırım.

  31. Toyota Aygo vardı C1 ile ortaktı sanırım. Çoğu bunların ortak üretim olduğunu biliyor ama istemiyor. Tamam maliyet kaygısından dolayı bunu yapmaları ticarette normal ama arabalar açısından düşünürsek sokaktaki arabalar hep birbirine benziyor sonra.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu