Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberlerVLOG

Nürburgring – Yeşil Cehennem




Yeşil cehennem tüm otomobil tutkunlarının ziyaret etmesi gereken bir pist. Pist demek yanlış olur pist ve yol karışımı vahşi bir ortam.

İlk günümüz VLN yarışının antrenman günü ile geçti. VLN nedir? VLN 4 saat süren, farklı kategorilerde yaklaşık 200 otomobilin yarıştığı bir dayanıklılık şampiyonası.

1.Gün antrenman ile geçti, gün sonunda Porsche Cayman GT4’ün yan koltuğunda taxi deneyimi yaşadım. Gidiş olarak daha hızlılarını kullandım fakat frenleme ve yol tutuşu gerçekten etkileyiciydi. Virajın dibine kadar gelip “bamm” diye fren yapıp virajın içine sokmak güzel deneyimdi.

Profesyonel pilot eşliğinde Nürburgring’i raylar üzerinde geçtik. Daha önce söylediğim gibi Nürburgring çok vahşi bir ortam. Sizden daha hızlı, daha yavaş otomobiller var ve 230km/h ile giderken yanınızdan BMW M6 GT3 sizi 90 ile gidiyormuş gibi hissettiriyor. Yarışa konsantre olmanın yanında arkanızı kollayıp sizden hızlı araçlara yol vermeniz gerekli. Vermezseniz zaten iğne deliği kadar boşluğu kullanıp oraya aracı sokup yolu alırlar.

2.gün yarış günüydü. Tüm takımlar hazırlıklarını tamamlamış ve grid’e dizildiler. Start öncesi bu otomobillerin arasında dolaşmak çok zevkli. Emir ve takımı sıralama turlarında abs sensörü hatasından dolayı iyi zaman çıkaramamıştı fakat yarış başlar başlamaz 2. Turda 5.liğe kadar yükseldiler. Yarış boyunca takımdan üç pilot otomobili kullanıyor. 4 saatlik yarışın ilk turunda 16.lıktan beşinciliğe yükselen Aşarı’nın takım arkadaşı Oliver Frisse, mücadelenin ilk bölümünün ardından dördüncü sırada yer aldı.

Direksiyona geçtikten sonra ön grup ile aynı tempoyu yakalayan Emir ise üçüncü sıraya kadar çıktı ve ekibini podyum mücadelesine soktu.

Ancak takımın üçüncü pilotu Sindre Setsaas’ın aracı devralacağı pit stopta şanssızlık tekrar yüzünü gösterdi ve ekip pitlerde yaşadıkları aks problemi ile 38 saniye kaybetti. Buna rağmen Setsaas, BMW 325i’yi beşinci sırada damalı bayrağı taşımayı başardı.

Son gün sıra bana gelmişti ve artık Yeşil cehennemde gazlama zamanı gelmişti. Sabahın erken saatlerinde Rent4ring’e gittik ve pist kurallarını dinledik.

İlk turu Emir attı ve videoda söylediğim gibi mutlaka ilk turunuzda yanınızda pisti iyi bilen biri olsun ve size co-pilotluk yapsın.

Nitekim Emir’in co-pilotluğunda çok keyifli ilk turumu tamamladım. Korktuğum kadar acemelik yaşamadım fakat iyi ezberlenmesi gereken 4, 5 viraj var bunları çözdüğünüz zaman akıcı şekilde kullanılabilir.

Suzuki Swift başlangıç için çok iyi bir otomobil. Pistten sonra internette swift sport ilanları baktımığı söylemem lazım. Keyifli olduğunu okuyorduk, dinliyorduk ama gerçekten keyifliymiş. Tabi bizim kullandığımız otomobillerde süspansiyon, fren ve semi slick lastik olduğu için çok daha kararlı ve hor kullanıma dayanıklı hale gelmiş.

Swift turundan sonra apexnuerburg ekibinin F80 M3 taxi turu hediyesi de güzel bir kapanış oldu. Schirmer yapımı E92 ve F80 M3 araçlar modifiyenin nasıl olması gerektiği hakkında ders verir nitelikte.

 

Her otomobil tutkunun günün birinde ziyaret etmesi gereken bir oyun alanı Nürburgring. Etrafı yeşillikler içinde bir cennet. Paranızı biriktirin ve mutlaka gidin. 5 tur Swift size 2500tl gibi bir rakama mal olur. Her şey dahil. Konaklama,uçak ne kadar erken aldığınıza bağlı değişir. Güncel fiyatlara www.rent4ring.com ‘dan bakabilirsiniz.

 

İyi seyirler

 

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Pisteki sigorta ve dikkat edilmesi gereken seyler hakkinda daha detayli bilgi paylasabilir misin?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu