FeaturedHaberler

Dacia Duster’a yeni Blue dCi dizel motor takviyesi!




Geçtiğimiz aylarda ikinci jenerasyonu ile karşımıza çıkan Dacia Duster, özellikle ülkemizdeki başarılı satış rakamlarıyla markasını sevindiriyor. Başarılı aracın dizel motor seçenekleri de güncellendi.

Dacia Duster’dan iki yeni Blue dCi dizel motor seçeneği

Dacia’nın SUV modelinde iki adet 1.5 litrelik dCi motor seçeneği yer alıyor. Renault’un başarılı iki dizel motoru, son güncellemeler ile beraber yeni standartlarla uyumlu hale geldi. 90 ve 110 beygir güç üreten motorlar, Blue dCi güncellemesi ile beraber artık 95 ve 115 beygire ulaştı. Tork bakımından da 30 Nm artış yaşayan yeni motorlar, 240 ve 260 Nm’lik değerler sunuyor.

Ufak performans artışları yaşayan motorlar, güncel standartlara uyum sağlamak için temel değişikliklere gitmiş. Araçta bulunan oksidasyon katalitik konvertör, yerini seçici katalitik indirgeme (SCR) teknolojisine bırakmış. Ayrıca AdBlue takviyesinin gelmesi ile beraber motorun verimliliğinde de artış yaşanmış.

Motor seçeneğine göre 171/179 km maksimum hıza sahip olan Dacia Duster, yeni motorlarında 4.4 litrelik karma yakıt tüketimini koruyor. Yılın ikinci yarısından itibaren satışa sunulacak motorların önümüzdeki haftalarda diğer Dacia modelleri için de duyurulması bekleniyor.

Peki siz Dacia Duster’ın yeni Blue dCi motor seçenekleri hakkında neler düşünüyorsunuz? Aşağıdan yorumlarınızı paylaşarak fikrinizi belirtebilirsiniz.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. "Ayrıca AdBlue takviyesinin gelmesi ile beraber motorun verimliliği de artış yaşanmış" ???

    1. Yav anlamadan yorum at hemen. Adam verimlilik diyor sen verimlilik denince ne anlıyorsun beygir mi sadece! O zaman şu dumandan peşine gidemediğimiz chipli araçlar tam verimli demek senin mantığına bakarsak. Verimlilik ne demek bir araştır sonra yorum Yaz! 15 yaşındasın sanırım

  2. markalar başta avrupa olmak üzere tüm dünyada çevre kirliliğinin baş düşmanı , ÇEVRE KATiLi DiZEL motorları üretimden kaldırırken dacia'nın (bizim gibi 3.dünya ülkeleri için) dizel motor üzerinde hala çalışıyor olması saçma olduğu kadar, DüŞüNDüRüCü !.. ülkemizdeki satış rakamları teşvik edici olsa gerek.. millet (tüm dünya) gider MERSiNE' e, biz (türkiye) gideriz, TERSiNE !..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu