FeaturedHaberler

Aston Martin Rapide AMR, 580 beygir gücüyle tanıtıldı




Aston Martin, 4 kapılı sedan modeli Rapide’nin performans sürümü olan Rapide AMR’yi duyurdu. 580 beygirlik performansıyla etkileyen Aston Martin Rapide AMR ile ilgili detaylar haberimizde!

Aston Martin Rapide AMR, lüksü sportiflik ile birleştiriyor

DB11’den sonra AMR eki alan ikinci model olan Aston Martin Rapide AMR, İngiliz markanın performans yeteneklerini sergilemek için geliştirilmiş. Otomobilin dış mekanında bulunan ön lip, ızgara, kaput, kapı eşikleri ve difüzör gibi pek çok parçasında karbon fiber malzemeden yararlanılmış. Ayrıca Alcantara döşeme, dörtlü egzoz sistemi ve 21 inç jantlar da aracı standart modelden ayıran detaylar arasında yer alıyor.

Rapide AMR, performans noktasında karbon fiber fren diskleri ve 10 milimetre alçalabilen adaptif süspansiyonlar ile güçlendirilmiş. Kaputunun altında 6.0 litrelik V12 motorunu koruyan araç, güç tarafında ise belirgin bir artışa gitmiş. Stok versiyonunda 552 beygir güç üreten motor, AMR takısıyla 580 beygir güç ve 630 Nm tork gibi ciddi değerlere ulaşmış. 8 ileri otomatik şanzımanın özel olarak optimize edilmesiyle ise 0-100 performansı 4.2 saniyeye kadar çekilmiş.

Rusya ve Çin haricinde tüm dünyada satışa sunulacak Aston Martin Rapide AMR, yalnızca 210 adet üretilecek. Son olarak bu özel aracın 240.000 dolarlık fiyat etiketinin olduğunu belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu