FeaturedHaberler

Mercedes-Benz eCitaro şehir içi ulaşımı elektriklendiriyor!




Şehir içi ulaşım konusunda önemli markalar arasında bulunan Mercedes-Benz, elektrikli otobüs modeli eCitaro’yu duyurdu. Çevre dostu Mercedes-Benz eCitaro, ulaşımdaki emisyonu ortadan kaldırıyor!

Sıfır emisyonlu ulaşım dönemi: Mercedes-Benz eCitaro!

Dünya çapında 50.000’den fazla satılan Citaro, halihazırda en çok satan şehir içi otobüs modeli olarak dikkat çekiyor. Dizel modeli üzerine geliştirilen eCitaro ise, kardeşinden tamamen farklı bir yüze sahip. Oldukça büyük Mercedes logosunun dikkat çektiği aracın ön yüzü tek parçalı parlak siyah plastik ile kaplanmış. Araca güç veren batarya hücreleri ise yükseltilmiş tavan ve arka bölüme eşit bir şekilde dağıtılmış. 6,8 ve 10 parçalı seçenekler sunan batarya hücrelerinin kapasitesinin maksimum 243 kWh olduğunu belirtelim.

ZF AVE 130 elektrikli aks paketinden gücünü alan otobüs, 335 beygir güç ve 715 Nm tork gibi değerler ile içten yanmalı muadillerini aratmıyor. Batarya kapasitesine göre 150-250 kilometre arası menzili olan eCitaro’nun ilerleyen süreçte pantograf aracılığıyla şarj olabileceği belirtiliyor. Bu da aracı menzil açısından oldukça cazip kılabilir.

90 kişiye kadar yolcu taşıma kapasitesine sahip olan Mercedes-Benz eCitaro, yıl sonuna kadar üretime geçecek. Hamburg yerel yönetimi tarafından şimdiden 20 ön sipariş gelmesi ise elektrikli otobüsün geleceğinin parlak olacağını gösteriyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Bize gelmez yerlisini yapıyoruz batarya falan demeyin onu mercedes dahi ithal ediyor motorunu yapalım yeter zaten geri kalan parçaları yapıyoruz batarya hariç %100 yerli olur

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu