FeaturedHaberler

Uber, Afrika’da ucuz taşımacılık hizmeti sunmaya başlıyor




Taşımacılık devi Uber, Doğu Afrika’da standart servisinden çok daha uygun fiyatlı bir hizmeti devreye sokmayı planlıyor. Chap Chap olarak isimlendirilen hizmet ilk olarak Kenya’da sunulacak.

Yolculuk paylaşım ağı ile taşımacılık hizmeti sunan Uber, 2014 yılında Kenya pazarına girmişti. Halihazırda ülkenin başkenti Nairobi’de sekiz bine yakın sürücüye sahip olan şirket hem sürücüler hem de yolcular için uygun maliyetli yeni bir sürüş hizmetini başlatmayı planlıyor. Doğu Afrika’nın en zengin ülkesi olan Kenya’da çok sayıda yolculuk paylaşım uygulamasıyla rekabet eden Uber, avantajlı teklifiyle rakiplerinin önüne geçmeyi planlıyor.

Hem sürücüler hem de yolcular için düşük maliyet

Chap Chap olarak isimlendirilen yeni hizmet ile Uber sürücüleri daha uygun maliyetli ve yakıt tüketimi diğer araçlara kıyasla daha düşük olan Suzuki Alto model araçlarla taşımacılık faaliyeti sunuyor. 300 Uber sürücüsü ile birlikte bir süredir Nairobi’de pilot program olarak sunulan Chap Chap servisi artık test sürecini tamamladı. Kenya’daki Suzuki Alto ve Chap Chap programında yer alan sürücü sayısını artırmayı planlayan şirket hizmeti komşu ülkelerde de kullanıma sunmayı hedefliyor.

Chap Chap yolcuları, standart Uber yolcularına kıyasla aynı mesafe için daha az ücret öderken Uber, Chap Chap şoförleri için de özel bir teklif sunmuş durumda. Kullanıcı puanlamasına ve performansa kıyasla ülkedeki en başarılı sürücüleri belirleyen Uber, yaklaşık 600 bin Kenya şilini(yaklaşık 6 bin dolar) değerinde olan Suzuki Alto’yu sürücülere teslim ediyor ve sürücülerin her gün şirkete en az 500 Kenya şilini ödeyerek arabanın sahibi olmasını sağlıyor.

abi Chap Chap yolculuklarında yolculuk ücreti standart Uber yolculuklarına kıyasla daha düşük olduğu için 600 bin şilinlik ödeme kaç gün içinde tamamlanır, tahmin etmek zor ancak Uber’in açıklamasına göre Nairobi’deki bir Uber sürücüsü günde ortalama 3 bin şilin(yaklaşık 30 dolar) kazanabiliyor. Chap Chap sürücüsünün de günde 3 bin şilin kazandığı varsayımından yola çıkarsak sürücünün 200 günlük çalışması Suzuki Alto’ya sahip olmak için yeterli olacak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu