FeaturedHaberlerOtomobil Sporları

Force India’nın puanları silindi!




Uluslararası Otomobil Federasyonu’dan (FIA), yönetimi değişen Formula 1 takımlarından Force India’nın hakkında karar!

Sezona Racing Point Force India adıyla devam edeceğini ve takımlar klasmanındaki puanlarının silindiğini açıkladı.

FIA’dan yapılan açıklamaya göre, takım Macaristan Grand Prix’si öncesi kayyum kontrolünden geçti. Sonrasında ise yönetimini Racing Point UK isimli konsorsiyumun devraldığı Force India takımının durumu karara bağlandı.

Karar doğrultusunda, 12 yarışta topladığı 59 puanla takımlar klasmanının 6. sırasında yer alan Force India, şampiyonadan çıkarıldı. Racing Point Force India adını alan takımın puanları silindi ancak Sergio Perez ve Esteban Ocon’un pilotlar klasmanındaki puanları korundu.

Vijay Mallya’nın borçları ödeyememesi sonrası kayyum atanan takımın yönetimi, ay başında Williams takımının Kanadalı pilotu Lance Stroll’un babası Lawrence Stroll’un da aralarında bulunduğu konsorsiyuma geçmişti.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Bence puanların silinmesinin asıl sebebi maddiyat. Özellikle alt sıralardaki takımların pastadan pay alma ihtimali gündeme geldiği anda bunu değerlendirmesi. Eğer bu takıma yeni Force India hiç bir takım itiraz etmeseydi aynen puanlarıyla devam edebilirdi. Burdan eski takımın puanlarıyla devam edebilmesi icin her takımın onay vermesi gerekiyor Fia kurallarına göre. Bir tanesi bile onay vermese hepsi siliniyor dolayısı ile yıl sonu alacağı yüklü miktar para ödülü azalıyor. Bu durumda sonlarda olan Yalım’lar bir üst basamasa çıkıp bir kaç milyon dolar fazla almak adına haliyle onay vermediler ve puanlar silindi. Fakat takımın performansı gösteriyor ki kaybedilen puanları koşa zamanda yerine koyabilecek onay vermeyen takımlara da kapak niteliğinde cevap vermiş olacaklarıdır diye düşünüyorum.

    Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu