FeaturedHaberler

Infiniti Project Black S, F1 teknolojisi ile tasarlandı!




Infiniti, Paris Otomobil Fuarı’nda ziyaretçilere Project Black S adlı yeni spor otomobil konseptini sundu. Formula 1 teknolojisi ile tasarlanan konsept ile ilgili detaylar haberimizde!

Infiniti’den 563 beygirlik canavar konsept: Project Black S!

Daha önce 2017 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan model, bir dizi güncellemeden geçti ve kısmen makyajlandı. Renault Formula 1 takımının katkılarıyla geliştirilen Black S, Japon markaya göre performans modellerinde bir test yatağı olarak kullanılıyor. F1 motorlarında yer alan ERS enerji dönüşüm sistemine sahip olan konseptin test çalışmalarında CFD adlı bilgisayar destekli akışkan mekaniğinden faydalanılmış. Böylece aracın aerodinamik verimlilik açısından maksimum seviyede tutulması hedefleniyor.

Q60 Red Sport 400 modelini baz alan Black S konsepti, kaputunun altındaki motoru da bu araçtan alıyor. 3.0 litre hacmindeki V6 motor 400 beygir güç ve 475 Nm tork sunarken, hibrit ünite de bu motoru destekliyor. Üç elektrik motoru ile desteklenen hibrit ünite sayesinde konseptin toplam gücü 563 beygire ulaşmış. Ayrıca Project Black S’in 0’dan 100 kilometre hıza 4 saniyeden kısa sürede ulaştığı da marka yetkilileri tarafından bildiriliyor.

1.775 kilogram ağırlığındaki otomobil, ağırlığının azaltılması için sıkı bir diyete tabi tutulmuş. Davlumbaz, tavan ve çamurluklar başta olmak üzere pek çok parçasında karbon fiber malzemeden yararlanılan konseptte cam tavan ve arka koltuk gibi ağırlık yapan unsurlar da kaldırılmış. Toplamda sağlanılan 200 kilogramlık ağırlık avantajı ise 4.4 kWh kapasiteli bataryanın yerleştirilmesi için kullanılmış.

Infiniti’ye göre mevcut konsept geliştirilmeye devam edecek ve sonunda bu teknolojilerin kullanıldığı bir yol otomobili ortaya çıkacak. Yapılan çalışmalara bakılırsa Project Black S’in yol versiyonunun önümüzdeki birkaç yılda ortaya çıkacağı kesin gibi görünüyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu