FeaturedHaberler

Honda CR-V sonunda hibrit motora kavuştu!




Honda, başarılı SUV modeli CR-V’nin hibrit versiyonu olan CR-V Hybrid modelini duyurdu. Japon markanın Avrupa pazarındaki ilk hibrit aracı Honda CR-V Hybrid ile ilgili detaylar haberimizde!

Honda CR-V Hybrid, artık Avrupa pazarında satışa hazır!

Prototip modeli geçtiğimiz yıl gösterilen CR-V Hybrid, Paris Otomobil Fuarı’nda resmi olarak duyuruldu. Genel olarak ortak tasarım ve özelliklere sahip olan araç, aktarma ve motor tarafında ana modelden ayrılıyor. Kaputunun altında 2.0 litrelik i-VTEC motor taşıyan CR-V, çift elektrikli motoru sayesinde 184 beygir güç ve 315 Nm tork sunuyor.

Modelin aktarma tarafında ise Honda’nın gelişmiş hibrit deneyimi devreye giriyor. Halihazırda kullanılan CVT şanzımanın yerine sabit oranlı özel bir şanzıman üreten marka, bu sayede maksimum enerji dönüşümü hedeflemiş. Önden çekişli versiyonun 5.3 L/100 km, 4 tekerden çekişli versiyonun ise 5.5 L/100 km’lik karma tüketim değerlerine sahip olduğunu belirtelim.

İçten yanmalı, saf elektrikli ve hibrit olmak üzere 3 farklı sürüş modu bulunan Honda CR-V Hybrid’in satışlarına bu ay içerisinde başlanacak. SUV modelin ayrıca duyurulan 7 koltuklu versiyonu ise yılın ilerleyen aylarında showroomlarda yerini alacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Geç bile kaldı.
    90ların sonunda hibrit üreten bir marka (Insight). FD6 kasa Civicler de hibrit olarak gelmişti. Crz'de de hibrit vardı. Hibrit yelpazesinin genişlemesi daha önce bile olmalıydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu