FeaturedHaberler

Nissan Leaf Avrupa’nın en çok satan elektriklisi oldu!




Nissan’ın elektrikli hatchback modeli Leaf, istikrarlı satış rakamlarını sürdürmeye devam ediyor. Japon markanın yaptığı açıklamaya göre Nissan Leaf, Avrupa’da yılın en çok satan elektrikli otomobili oldu!

Nissan Leaf, Avrupa pazarında liderliğe oturdu!

Yılın ilk 8 ayında Avrupa pazarında 26.000’den fazla Leaf teslim ettiklerini açıklayan Nissan, bölgede satış birinciliğini elinde bulundurduklarını açıkladı. Ortalama olarak her 10 dakikada bir alıcıya ulaşan otomobil, ağırlığı Norveç olmak üzere 18.000 bireysel tüketiciye ulaşmış. Kalan 8.000 aracın alıcısı ise filo ve paylaşım servisleri olmuş.

Norveç’te elektrikli otomobillere özel teşviklerin uygulanması ve bazı bölgelerde dizel motorlu araçların yasaklanması da elektrikli otomobiller tarafında doping etkisi yaratmış. 2018’de satılan 100.880 aracın hemen hemen yarısı elektrik veya hibrit motorluyken, 8.012 araç ile Nissan Leaf genel liderliği elinde bulunduruyor.

Euro NCAP çarpışman testlerinden 5 yıldız alan model, 40 kWh kapasiteli bataryasıyla 378 kilometre menzil sunuyor. Son olarak dünya çapında 51 ülkede yollarda olan Leaf’in yakın zamanda ülkemiz pazarında da satışa sunulmasını beklediğimizi belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. bu aracları Türkiyeye niye getirmezler de renault twzy kakalamaya çalışırlar mıllete

    1. Çünkü Nissan dahil markalar elektrikli satmak istemiyor distributörler ise hiç istemiyor. Tesla olmasa 2040 da ancak görürdük elektrikli otomobilleri. Lakin istiyorsanız ithalat ile getirebilirsiniz yapan firmalar var. 45.000$ vergi dahil olur o da 300.000tl yapar kimse almaz. Elektrikli ancak batarya maliyeti azalınca alınabilir hale gelecek ülkemizde.

  2. Kesinlikle ülkemizede getirmeliler.başka türlü elektirkli araçların gündeme gelmesi,çoğalması,ulaşılabilir olması mümkün değil.şarj istasyonları ivedilikle çoğaltılmalıki millet şarj korkusu yaşamamalı alıp güvenle kullanabilmeli. Dizel pisliğiyle uğraşmaktansa elektirikli hybrid otomobillere sahip olmak isteriz.

  3. bence kasıtlı getirmiyorlar

  4. tequila demiş ki:

    bu aracları Türkiyeye niye getirmezler de renault twzy kakalamaya çalışırlar mılleteHepsini görüntüle…

    Nissan Türkiye bir dünya grey market GTR’ın olduğu piyasaya daha GTR getiremiyor 🙂

  5. pulsar gibi bi arabayı itelediler milletin elinde patladı pulsar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu