FeaturedHaberler

Toyota MR2, elektrikli roadster olarak geri dönebilir




1984-2007 yılları arasında üretilen Toyota MR2, markanın spor otomobil tarafında uzun yıllar yer almıştı. Yaklaşık 10 yıldır rafa kaldırılan model, elektrikli bir roadster olarak küllerinden doğabilir!

Efsaneler dirilmeye devam ediyor: Sırada Toyota MR2 var!

Toyota’nın 90’lı yıllardaki spor otomobil ailesini oluşturan modellerden Supra, yakın zamanda dönmeye hazırlanıyor. Celica’nın selefi olan GT86 ile beraber iki modele sahip olan Japon marka, son üye olan MR2’yi de yeniden canlandırmayı planlıyor. Markanın Avrupa Satış ve Pazarlama Başkan Yardımcısı Matt Harrison, kompakt roadster pazarında bir boşluğun olup olmadığını araştırdıklarını açıkladı.

Harrison’a göre Japon marka modeli tozlu raflardan indirmeye karar verirse başka bir marka ile platform paylaşımı şansını deneyebilir. Hatırlanacağı üzere Toyota’nın iki spor modeli BMW ve Subaru ile ortak geliştirilen platformlarda yükseliyor. Ancak aracın kaputunun altında yer alması planlanan hibrit motorun yalnızca Toyota tarafından geliştirilip üretileceği bildiriliyor. Ayrıca saf elektrikli bir MR2 de görmemiz hayli mümkün.

Toyota’nın uzun bir süredir geri planda kaldığı spor otomobil pazarına güçlü bir yeniden giriş yapmak istediği belli oluyor. Japon marka yeni nesil MR2 ile Mazda MX-5 ve Fiat 124 Spider gibi olası rakiplerine göz dağı verebilir.

* Görseller Toyota GR HV konseptine aittir.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Toyota, eskilere dönmeye başladı hadi hayırlısı.. Önce Supra şimdide MR2 hadi bakalım!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu