FeaturedHaberler

Lamborghini URUS ST-X Konsept olarak tanıtıldı




Lamborghini’nin ilk SUV modeli olan Urus’un pist versiyonu URUS ST-X ismi ile konsept olarak tanıtıldı. Lamborghini otomobilin hem yarış pistlerini hemde off-road pistlerini birleştiren tek marka kupası için hazırlanmış durumda. Bu yeni tek marka organizasyonu  2020 yılında Avrupa ve Orta Doğu’da FIA onaylı pistlerle duyurulacak.

Urus ST-X Konsept, Squadra Corse motor sporları takımının geçmiş tecrübesi ile beraber hazırlanan model. Optimize edilmiş çelik kafes, yangın söndürme sistemi ve FT3 yakıt deposu dahil olmak üzere FIA onaylı ekipmanları ile tam bir yarış otomobili.

Urus ST-X Konsept, olarak karşımıza Verde Mantis adı verilen mat yeşil rengi ile karşımıza çıkıyor. Karbon motor kaputunun altında ise çift turbo V8 bulunuyor 640 beygir güç ve 850 NM tork üreten bu motorun daha iyi bir soğutulması performansı olması için optimize edilmiş geniş hava girişleri bulunuyor.

Urus ST-X, standart Urus’a göre yüzde 25 daha hafifi olacak ve Lamborghini Urus ST-X’nin seri üretim versiyonunu ise 2019 yılında Lamborghini Dünya Finallerinde karşımıza çıkacak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu