Dikkat ÇekenlerFeaturedVideolarVLOG

Yakıtlar Hakkında TÜM Detaylar ! | VLOG




Carviser , Fahir Talip ile yaptığımız sohbet ardından , yakıtlar ile ilgili merak ettiğiniz tüm soruları BP yakıt kalite müdürü Ercüment Yaman ile konuştuk. ( Bu video BP sponsorluğunda gerçekleştirilmiştir.Detaylar için bp.com.tr’ye ulaşabilirsiniz)

Lütfen, videoyu izledikten sonra BEĞEN tuşuna basarak kitlemizi büyütmemize destek olun! Videolarımıza YORUM yaptığınız her öneriyi, eleştiriyi ve bilgilendirmeyi dikkate alıyoruz!

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Abi video için teşekkürler, emek edip bilgili birini karşınıza almışsın, güzel sorular sormuşsun; fakat her şey teori değil, realite lazım. Bizim ülkemizde RON95 yakıt varsa kendimi keserim, önemli bir bilgide RON mu yoksa MON değeri üzerinden mi hesaplanıyor bu oktan değerleri? Yakın zamanda tarafsız bir laboratuvarda birkaç firmadan aldığım numuneleri ücretini cebimden verip oktan testini yaptırmayı düşünüyorum; fazlasıyla eminim 95 çıkmayacağının(91 çıkarsa öpüp başıma koyarım, anca 87), bunu kanıtlayıp kamuoyu ile paylaşacağım.

    Benim için yakıt alınabilecek 4 adet firma vardı:
    Shell
    BP
    Total
    Opet

    Şu an Shell ile yoluma devam ediyorum, gözümde sadece kötünün iyisi olan bir firmadır.

    BP’ye bir ara geçiş yapmıştım; fakat Ankara’nın şehir merkezinde bulunan en aktif! çalışan BP istasyonlarından birinde bir sorun yaşadım. Sorunum: “abim tık edene kadar fulleyelim uzun yola çıkacağım” ile başladı, arkadaş gayet güzel tıkına aldı pompayı. Sonradan sesi dinliyorum laaaan bu taşacak mı demeye kalmadan 10-15 tl lik yakıt depodan artıp yerlere döküldü, oysaki bu sistemin otomatik durması lazım. Yüzsüz yüzsüz birde dökülen yakıtın parasını aldılar, ben hiç uğraşmadım. Burdan sonra BP’ye bir daha gitmedim. Bu taşmanın sebebini araştığım zaman ulaştığım sonuç: “sürekli kontrol edilmesi gereken tabancadaki flaplarmış”, bunlar uzun süre değişmez ise bu sorun oluşuyormuş. Ben daha şehrin merkezinde flapını değiştirmeyen bir firmanın yakıtına güvenip nasıl alayım? Hazır arkadaşta kalite denetleme uzmanıymış, bu nasıl denetleme diye sormak isterim kendisine. Sürekli sistemden kontrol ediliyormuş, sisteme güvenmek yerine biraz istasyonları gezseler, bari şehir merkezlerini, ben şu an BP ile devam ediyor olabilirdim.

    Opet’te bir kere motor arıza lambası yaktım ve titremeye başladı motor. Yakıtı alalı 5 dk ya olmuş olmamıştır, araba 2000 devir civarı ilerliyordu, motora yüklenmemiştim bile, cihazla bağladığımda yakıt kaynaklı missfire aldığımı gördüm ve Opet benim için orada noktalandı.

    Total’den memnundum aslında ama ne zaman yakıt alsam performans düşüklüğü yaşıyordum. Motor kesinlikle çok sessizleşiyordu.

    Arkadaşım Petrol ofisinde yaşadığı olaya bakarsak, sıfır aldığı 1.2 tsi leon aracı için evine yakın olan PO istasyonu dışında hiç yakıt almamış. Araçta daha 16 bin kmde iken tekleme sorunu şikayetiyle servise gittiği zaman enjektörlerin pislikle dolduğu söylenmiş. Sebebi akaryakıt kaynaklı elbette, temizlettikten sonra PO’ya uğramıyor ve bir daha aynı sorunla hiç karşılaşmadı.

    Ben bu soruların çok benzerini Türkiye’nin ilk akaryakıt istasyonlarından birine sahip olan Atarlar Petrol’ün sahiplerinden Galip Atar’a sormuştum. Kendisi aynı zamanda Shell Türkiye yönetim kurulunda ve Ferrari Challange Avrupa Şampiyonu. Kendisi verdiği cevaplarla bana gerekli güveni vermişti ama yine de tatmin olamadım tabi.

    Türkiye’de yakıtın kalitesinin acilen artması gerekiyor, artık eski nesil atmosferik araba sayısı iyice azaldı. Turbo motorlu araçlar yakıtı çok seçiyor. RİCA EDİYORUM TÜRKİYE ÇAPINDA ŞU YAKITLARIN KALİTESİ ARTTIRILSIN, YAKITLAR BENZİN-DİZEL FARK ETMEKSİZİN ÇOK KİRLİ, ETİL ALKOL ve TOLUEN ORANI YÜKSELTİLSİN.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu