FeaturedHaberler

Tesla Model Y, uzun menzilli bataryasıyla duyuruldu




Tesla, Los Angeles’ta düzenlediği özel bir lansman etkinliğinde Model Y adını verdiği yeni SUV modelini duyurdu. Tesla Model Y, uzun menzili ve performansıyla içten yanmalı rakiplerini üzecek!

Hızlı, güvenli ve uzun menzilli: İşte Tesla Model Y!

Markanın mevcut tasarım felsefesini devam ettiren Tesla Model Y, ön kısmıyla sedan kardeşi Model 3’ü anımsatıyor. Markanın yönetim kurulu başkanı Elon Musk da buna paralel olarak aracı Model 3’ün hormonlu bir versiyonu şeklinde tanımlıyor. Yan ve arka kısımda ise Model X’ten bolca izler görmek mümkün.

Elektrikli SUV, iç mekanında ise Tesla Model 3’ün minimal yaklaşımını devam ettiriyor. Kardeşi ile aynı kokpiti kullanan araç, bunun haricinde panoramik cam tavan ve 15 inçlik dokunmatik ekranı standart olarak sunuyor. 7 koltuk seçeneği ise opsiyon olarak satın alınabiliyor.

Model Y’nin gövdesinin altında ise 3 motor/batarya seçeneği mevcut. Şuan sipariş edilebilen başlangıç versiyonunda arkadan çekişli ve uzun menzilli bir seçeneğe yer verilmiş. Bu seçenekte 482 kilometre maksimum menzil, 209 km/s maksimum hız ve 5.5 saniyelik 0-96 km hızlanma verisi dikkat çekiyor. Çift motorlu/AWD versiyonda menzil 450 kilometreye gerilerken, performans versiyonu ise 0’dan 96 kilometre hıza yalnızca 3.5 saniyede çıkabiliyor.

47.000 dolardan başlayan Tesla Model Y’nin teslimatları 2020 sonbaharında başlayacak. 370 kilometre menzile sahip olan standart versiyon ise 39.000 dolarlık fiyatıyla önümüzdeki yıldan itibaren sipariş edilebilecek. Bu modelin teslim başlangıcı için ise 2021 sonu işaret ediliyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. 40.000$ %10 Ötv + KDV ile 52.000$ oluyor o da 280.000tl yapıyor maalesef hala pahalı
    Biz en iyisi Çinlileri ve Korelileri bekleyelim 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu