Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Tesla maliyet azaltmaları çalışmalarına devam ediyor




Amerika Birleşik Devletleri merkezli otomobil üreticisi Tesla, maliyetleri düşürmeye devam ediyor. Marka bu sefer beklenmeyen bir karar daha aldı.

ABD merkezli elektrikli araba üreticisi Tesla, maliyetleri azaltma amacıyla küresel işe alım ekibinin yarısının işine son verdi. Electrek’te yer alan habere göre, aralarında kıdemli çalışanların da bulunduğu 150 kişinin işine son verildi ve tazminat ödendi.

Tesla’nın bazı mağazalarını kapatma kararının ardından söz konusu mağazalardaki çalışanlarının işlerine son vermesi bekleniyordu. Ancak, Electrk’te yer alan haberde, söz konusu işten çıkarmaların mağazaların kapatılmasıyla ilgili değil, maliyeti azaltma yönünde atılan bir adım olduğunu öne sürdü.

Elon Musk’ın koltuğu sallanıyor mu?

CNBC’de yer alan habere göre Elon Musk, ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu ile yaşanan son gelişmelerin ardından CEO görevinden alınabilir.

Musk, geçen haftalarda Twitter’dan yaptığı paylaşımda Tesla’nın bu yıl 500 bin kadar araç üreteceğini belirtmiş, daha sonra yaptığı paylaşımda da 500 bin aracın Tesla’nın yıllık üretim rakamı olduğu bilgisini vermişti. Fakat Musk’ın SEC ile vardığı anlaşmada SEC, Musk’ın Tesla yatırımcıları ve hisselerini etkileyecek herhangi bir paylaşım yapmasını yasaklıyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu