FeaturedHaberler

INFINITI Qs Inspiration, Şangay Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı




INFINITI’nin elektrikli otomobil dünyası için geliştirdiği yepyeni spor sedan konsepti Qs Inspiration, Şangay Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı

INFINITI’nin geleneğe meydan okuma arzusunu temsil eden Qs Inspiration, yeni bir INFINITI modelini ön plana çıkarıyor. Tanıtılan bu konsept markanın yakın gelecekte sunacağı tasarım çizgisine ve e-POWER güç ünitelerine dair de ipuçları veriyor. Konsept modelde kullanılan esnek mimari, yüksek performanslı elektrikli güç aktarma organlarına ev sahipliği yapıyor. INFINITI tasarımcıları yeni dış mekan oranlarını denemek, geniş bir iç mekan yaratmak için geleneksel üç kutudan oluşan sedan tasarımını yeniden yorumladı.

Japon DNA’sı üzerine hazırlanan Qs Inspiration, INFINITI’nin elektrikli otomobillerinde kullanacağı yeni tasarım dilini de gösteriyor. Sanattan ve modern mimariden esinlenen tasarım, Japon uzaysal ‘Ma’ kavramını benimsiyor.

Qs Inspiration’ın kabininde kullanılan tasarımda Japon tasarım anlayışının etkisi kendisini belli ediyor. Sürücü merkezli kokpitte dağınıklıktan uzak bir tasarım kullanılmış. Kokpitte kullanılan renkler, formlar ve malzemeler aracın performans potansiyelini görsel olarak ifade ediyor. Bağımsız koltuklar, kullanılan renk paleti ve cömert iç mekan sayesinde yolculara rahat bir ortam sunuluyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu