FeaturedHaberler

Maserati, Ferrari ile motor tedarik anlaşmasını bitiriyor!




Lüks otomobil üreticisi Maserati, 1950’li yıllardan bu yana motorlarını Ferrari’den tedarik ediyor. Ferrari, kardeş markasıyla olan bu köklü ilişkiyi yakın zamanda sonlandıracağını duyurdu!

Bir devrin sonu: Maserati ve Ferrari ilişkisi sona eriyor!

Fiat grubunun 2015 yılındaki yeni yapılanması ile beraber Ferrari ayrı bir yapıda devam ederken, Maserati ise FCA bünyesinde kalmıştı. Buna rağmen Ghibli, Quattroporte, Levante, GranTurismo ve GranCabrio gibi modellerde Ferrari üretimi V6 ve V8 motorları görmüştük. İtalyan markanın yeni CEO’su Louis Camilleri, finansal dönem toplantısında bu ilişkinin sona ereceğini resmen açıkladı.

Camilleri, 2022 yılında yenilenmesi gereken anlaşmanın iki tarafın isteği doğrultusunda uzatılmayacağını duyurdu. İtalyan CEO açıklamasında; “Maserati ile uzun süreli ortaklığımızın sona ermesinin ardından bütün çalışanlarımızla bünyemize odaklanabilme fırsatı bulacağız. Dolayısıyla uzun vadede başka bir markaya motor tedarik etme gibi bir düşüncemiz bulunmuyor.” ifadelerini kullandı.

Maserati’nin geçtiğimiz yıl açıkladığı 2022 yol haritasında hibrit ve elektrikli araçlar dikkat çekiyordu. Marka bu bağlamda kendi motorlarını üretme seçeneğini masaya yatırabilir. İkinci ihtimal ise FCA bünyesindeki Dodge’un yeni motor tedarikçisi olması. İtalyan markanın bu iki seçenekten hangisini tercih edeceğini yıl sonuna kadar açıklaması bekleniyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu