FeaturedHaberler

2020 Renault ZOE iddialı menziliyle ortaya çıktı!




Renault’un küçük elektrikli modeli ZOE, ikinci jenerasyonu ile sonunda karşımıza çıktı. İddialı menzil değeriyle elektrikli rakiplerine meydan okuyan 2020 Renault ZOE ile ilgili detaylar haberimizde!

Şehrin elektriklisi kabuk değiştirdi: 2020 Renault ZOE!

Sahip olduğu elektrik motoru ile B-sınıfında rakipsiz olan ZOE; Peugeot e-208 ve Opel Corsa-e’nin gelmesiyle beraber gücünü kaybetmişti. Tehlikeyi gören Renault ise akıllıca bir hamle ile küçük modelini tamamen yeniledi. Tasarım açısından evrimsel yenilikler barındıran otomobildeki değişim rüzgarı ön yüzünde daha net şekilde görülüyor. Bumerang formundaki yeni LED gündüz farlarıyla beraber ızgara ve tampon da güncellenmiş. Yan kısmında özellikle arkaya gidildikçe temiz çizgiler dikkat çekerken, arka bölümde ise LED stoplar dışında herhangi bir değişim göze çarpmıyor.

Yeni Renault ZOE’nin iç mekanına geçtiğimizde ise selefinin genlerini koruduğunu görüyoruz. Kalite hissiyatının arttırıldığı iç mekanda yenilenen direksiyonun yanı sıra 10-inçlik dijital gösterge paneli ve 9.3-inç boyutundaki multimedya ekranı göze çarpıyor.

Modelin geçirdiği asıl yenilik ise kabuğunun altında gizli. ZOE’nin kalbinde 135 beygir güç ve 245 Nm tork üreten bir elektrik motoru yatıyor. R135 kodlu bu yeni motor sayesinde aracın 0’dan 100 kilometre hıza 10 saniyede ulaşabildiği belirtiliyor. Batarya alanında da 52 kWh kapasiteli pil paketi yaklaşık olarak 389 kilometrelik bir menzil değeri sunuyor. Ayrıca yeni duyurulan 50kW DC şarj desteğinin yarım saatte 145 kilometre menzil sağlayabildiğini belirtelim.

Tek pedal ile kullanıma olanak sağlayan B-modu, aktif acil durum frenleme sistemi, şerit takip asistanı, kör nokta uyarısı, yokuş-kalkış desteği, park yardımcısı ve elektronik park freni yeni modelin oyuncaklarından bazılarını oluşturuyor. Bu yönden aracın muadillerine göre oldukça dolu olduğunu söyleyebiliriz. Son olarak 2020 Renault Zoe’nin bu yılın son çeyreğinde satışa sunulacağını ekleyelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu