FeaturedHaberler

Renault Clio’dan “piste özel” 3 yeni versiyon!




Renault Clio, daha fazla performans arayanlar için RS takılı özel bir versiyon sunuyor. Fransız üretici bunun yanı sıra piste özel geliştirdiği yeni Cup, Rally ve RX versiyonlarını duyurdu.

Piste özel: Renault Clio ailesine motor sporları dopingi!

Henüz ortaya çıkmayan yeni Clio RS öncesi hazırlık görevini üstlenen versiyonlar, yarış düzeyinde bazı kozmetik güncellemelere sahip. Bunun haricinde takla kafesi, Bos süspansiyonlar, sınırlı kaymalı diferansiyel, iyileştirilmiş soğutma sistemi ve FIA onaylı yakıt deposu gibi modifikasyonlar yapılmış. Yani 3 versiyon da fabrikadan yarışlara hazır halde çıkıyor.

Otomobiller, her biri ayrı zemin tipine göre hazırlanan 3 set tekerlek ile geliyor. Bunlar çakıl için 15″, asfalt için 16″ ve Cup tipi için 17″ olmak üzere sıralanıyor. Cup, Rally ve RX versiyonlarının arasındaki farklar ise temel ayarlar düzeyinde ayrılıyor. Bununla beraber Renault, müşteri ekiplerine araçlarını bir modelden diğerine çevirecek dönüşüm kitleri sunacaklarını belirtiyor. Bu da birden fazla seriye katılacak yarışçılar için araçlarından ekonomik şekilde yararlanmalarına olanak tanıyacak.

Renault Clio’nun yarış versiyonları, gücünü 1.3 litrelik dört silindirli turbo motordan alıyor. Bu motor, kullanıcısına 170-180 beygir arası güç ve 280-320 Nm arası tork sunuyor. Aktarma tarafında ise 5 ileri Sadev sıralı şanzımanı görüyoruz.

Tüm teknik detayları önümüzdeki günlerde yayınlanacak olan Renault Clio’nun yarış versiyonları Ekim ayında üretime girecek. Yani bu şaka makinesini 2020 sezonu ralli şampiyonalarında fazlasıyla göreceğiz.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu