FeaturedHaberler

Tesla Model 3 EuroNCAP testlerinin en güvenlisi oldu!




Avrupa’nın güvenilir otomobil değerlendirme kurumu EuroNCAP, 6 yeni modelin çarpışma test sonuçlarını yayınladı. Avrupa pazarına adım atan Tesla Model 3 ise açıklanan sonuçlara damgasını vurdu!

Tesla Model 3, EuroNCAP testlerinden “yıldızlı pekiyi” aldı!

Tesla’nın küçük sedanı, hatırlanacağı üzere çıkış döneminde ciddi güvenlik suçlamaları ile karşı karşıya kalmıştı. Markanın sahibi Elon Musk bu eleştirilere göğüs gererken, Model 3 ile ilgili kuşkuları ortadan kaldıran açıklama EuroNCAP’ten geldi. Güvenlik testlerine dahil edilen model, organizasyonun en yüksek puanlarından birisini elde etti.

Yetişkin yolcu kategorisinden %96, çocuk yolcu kategorisinden %86 ve yaya güvenliğinden %74 alan otomobil, toplam derecelendirmede 5 yıldıza hak kazandı. Ancak Tesla Model 3’ün güvenlik yardımcısı kategorisinden aldığı %94’lük puan, elektrikli otomobilin bu alandaki en güvenli model olmasını sağladı. Bu alandaki en güvenli ikinci standart modelin Volkswagen T-Cross olduğunu ve %80 puan toplayabildiğini belirtelim.

EuroNCAP

EuroNCAP testlerine katılan diğer otomobillerden Mercedes-Benz B-Serisi ve GLE de standart güvenlik donanımları ile 5 yıldız almayı başardı. Öte yandan Kia Ceed ile DS 3 Crossback ise standart donanım ile 4 yıldız alabilirken, güvenlik paketi 5 yıldıza tamamladı.

Dönem dönem yaşadığı zorluklar ile tartışılan Tesla, bugünlerde güzel haberlerle gündeme geliyor. Yılın ikinci çeyreğinde 95.220 adet araç teslimatı gerçekleştiren Amerikan marka, bu rakam ile rekorunu geride bırakmış oldu. Diğer yandan Çin fabrikasının devreye alınması ve yeni modeller sayesinde Tesla’nın önümüzdeki yıldan itibaren büyük bir çıkışa geçeceği tahmin ediliyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu