FeaturedHaberlerOtomobil Sporları

Audi Sport’un yeni yarışçısı tanıtıldı!




Audi Sport, dünyanın dört bir yanındaki pistlerde birincilik kovalayacak yeni R8 LMS GT2’yi tanıttı. 640 HP gücündeki özel yarış otomobili, GT2 kategorisine yarışacak takımlar için özel olarak üretilecek

Dünyanın birçok ülkesinde yarışan takımlar için yarış otomobilleri üreten Audi Sport, TCR, GT3 ve GT4 kategorileri için geliştirilen modellere bir yenisini daha ekledi. GT2 kategorisindeki yarışlar için üretilen R8 LMS GT2, Goodwood Hız Festivali’nde tanıtıldı.

Sadece yarışlar için değil, pist günleri ve yarış resort’ları için de ideal bir otomobil olan R8 LMS GT2 V10 motoru ile 640 HP güç üretebiliyor.

İlk elektriklisi ile tam puan almıştı

Avrupa’da satışa sunulan otomobillerin tasarımlarını, teknik yapılarını ve güvenlik performanslarını, çarpışma testleri sonrasında titiz biçimde denetleyen bağımsız güvenlik kuruluşu EuroNCAP, Audi e-tron’a 5 Yıldız verdi.

EuroNCAP’in testlerinde tam puan olan 5 yıldızı almak için, testlerin yapıldığı yetişkin yolcu, çocuk yolcu, yaya güvenliği ve sürüş destek sistemlerinden oluşan 4 kategoriden de yüksek puan almak gerekiyor. Ayrıca aktif sürüş güvenliği sistemlerinin de bu puanlara katkısı oluyor.

Audi’nin ön kısmının yüzde 40’lık bölümünün, 64km/s hızla bir engele çarptırıldığı ‘Offset Çarpışma Testleri‘nde e-tron, ‘Yetişkin Yolcu Koruması‘ ve ‘6-10 yaş Çocuk Yolcu Koruması’ değerlendirmelerinde en iyi sonuçları elde etti. Aracın ön bölümünün tamamının bir bariyere çarptırıldığı testler sonucunda da her iki kategoride başarılı sonuçlar alan e-tron, ‘Yan Bariyer Testi’nde de en iyi puanları aldı.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu