FeaturedHaberler

Yeni nesil Fiat 124 Spider bekleyenlere üzücü haber!




Fiat, 124 Spider modeliyle uzun zaman sonra cabrio otomobil pazarına giriş yapmıştı. Görünüşe göre Fiat 124 Spider, beklenenin aksine uzun ömürlü bir model olmayacak!

Hızlı başladı, erken bitti: Fiat 124 Spider rafa kaldırılabilir!

Fiat’ın icra kurulu başkanı Oliver François, hafta içi yaptığı bir röportaj ile markanın geleceği hakkında önemli bilgiler verdi. İtalyan markanın gelecekte şehir içi otomobiller ve 500 serisine odaklanacağını belirten François, üst seviye modeller için kapıları net şekilde kapattı. Bunun üzerine röportajda 124 Spider’ın durumu da soruldu.

Cabrio modelin gelecek için önem taşımadığını belirten Oliver François, “SUV, lüks ya da sportif arabalar üretmeyi düşünmüyoruz. Ortak bir model olduğu için kârlı bir hamleydi ancak bunun devam etmesi için karşımıza benzer bir fırsatın çıkması gerekiyor.” dedi. Mazda’nın Japonya fabrikasında üretilen Fiat 124 Spider, geliştirme maliyeti olmadığı için markaya zarar ettirmiyor. Ancak görünüşe göre benzer bir ortaklık olmazsa modelin yeni jenerasyonu pek mümkün görünmüyor.

Öte yandan Fiat’ın bundan sonraki odak noktası 500 serisi olacak gibi gözüküyor. Tamamen elektrikli olarak gelecek yeni Fiat 500’ün BMW i3 gibi beş kapılı bir yapıya sahip olması bekleniyor. Fiat 500X modeli de üretimden kaldırılacak otomobiller arasında yer alıyor. SUV modelin yerini 500 Giardiniera benzeri bir araca bırakacağı bildiriliyor.

Ülkemizde üretilen Fiat Egea’nın kardeşi Tipo da değişimden nasibini alacak modellerden. İddialara göre Fiat Tipo, Avrupa pazarında yerini Jeep Renegade ile aynı platforma sahip bir crossover modele bırakacak. Bu aşamada Bursa’da üretilen Egea Sedan’ın üretiminin etkilenmesi ise beklenmiyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu