FeaturedHaberler

Nissan CEO’su yolsuzluk suçlaması nedeniyle istifa etti!




Yolsuzluk iddiaları ile çalkalanan Nissan’da sular kaynamaya devam ediyor. Nissan yönetim kurulu, şirketin CEO’su Hiroto Saikawa’nın istifa ettiğini açıkladı!

Yolsuzluk suçlamaları Nissan CEO’sunu istifa ettirdi!

Renault CEO’su Carlos Ghosn’un tutuklanması ve görevini bırakmasıyla başlayan süreç, ittifakın diğer tarafı olan Nissan cephesine de sıçramış gibi görünüyor. Japon üreticinin başlattığı iç soruşturma, iddialara göre hisse fonu değerleme sisteminde usulsüzlük yapıldığını ortaya koydu. Takdir hakkı yoluyla yaklaşık 841.000 dolar fazla prim aldığı belirtilen Saikawa’nın yanı sıra birkaç yöneticinin daha bu yolsuzluğa karıştığı söyleniyor.

Geçtiğimiz Perşembe günü Reuters’a bir açıklama yapan Hiroto Saikawa iddiaları kabul etmişti. Carlos Ghosn ile beraber illegal şekilde hisse paylaşımı yaptıklarını belirten CEO, parayı iade edeceğini belirtmişti. Nissan yönetim kurulu, Pazartesi günü yaptığı açıklamada Saikawa’nın istifasının kabul edildiğini ve elde edilen bulguların Japon makamlarıyla paylaşılacağını belirtti. Boş kalan göreve ise Ekim ayına kadar COO Yasuhiro Yamauchi getirildi.

Hiroto Saikawa, Haziran 2017’de Carlos Ghosn ile beraber Renault-Nissan ittifakının ortak CEO’su olarak atanmıştı. Ghosn’un Japonya’da gözaltına alınmasının ardından Nissan yönetim kurulunu yeniledi ve Saikawa’yı tek CEO haline getirdi. Ancak yeni CEO’nun ömrü de yaşanan skandallardan sonra yalnızca 3 ay sürdü.

Japon basınındaki iddialara göre Nissan, 2003 yılından bu yana uygulanan değerleme sistemini kaldırmaya hazırlanıyor. Yöneticilere teşvik amacıyla getirilen sistemin 2013 yılından bu yana düzenli olarak suistimal edildiğinden şüpheleniliyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu