Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Yeni Renault Clio özellikleri ve Türkiye fiyatı




Renault, 15 milyon satış adedine ulaşan ikonik modeli Clio’nun beşinci nesli olan Yeni Clio için Türkiye fiyatlarını açıkladı.

İlki 1990 yılında lanse edilen Clio, satışa sunulmasından bu yana Renault Grubu’nun dünyanın dört bir yanında en çok satan otomobili oldu. Fransızların favori modeli olmakla kalmayan model, 2013 yılından bu yana Avrupa’da B segmentindeki liderliğini sürdürüyor. Clio, 2012 ve 2018 yılları arasında her yıl bir önceki yıla göre satış rakamını artırarak olağanüstü bir ticari performans sergiledi.

Renault Grubu Tasarım Direktörü Laurens van den Acker: “Beşinci nesil Clio, segmentinin Renault Clioen çok satan modeli ve tüm kategorilerde Avrupa’nın en çok satan ikinci otomobili olması açısından bizim için çok önemli. Clio efsanesinin son ürünü olan bu ikon otomobil, önceki nesil modellerin en iyi özelliklerini aldı. Clio 4’ün dış tasarımı, müşterilerimizin büyük beğenisini kazanmıştı ve bugün de kazanmaya devam ediyor. Bu yüzden bir yandan önceki modelin genetiğine sadık kalırken, diğer yandan yeni modelin modernizmini ve şıklığını artırmaya karar verdik. İç kısımda ise, gerçek bir devrim gerçekleştirilerek kalite algısı gözle görülür biçimde artırıldı ve daha sofistike bir tasarım ve daha güçlü bir teknolojik donanım tercih edildi. Bu model, Clio’ların en iyisi.“ dedi.

Yeni Renault CLIO’nun iç mekanında devrim

Yeni Clio’nun iç tasarım ekipleri, kalite algısı ve sürücü bölümünün ergonomisine ayrı bir özen gösterdi. Yüksek kaliteli malzemeler, gösterge panelinin yumuşak kaplaması, kapı panelleri ve orta konsol çerçevesi ve özenle seçilmiş malzemeler, kalite algısı açısından iç mekan boyut değiştiriyor. Geniş alan yaratmak için daha kompakt hale getirilen tamamen yeni “Akıllı Kabin-Smart Cockpit”, sürücü odaklı ve daha fazla teknoloji barındırıyor. Dalga şeklindeki tasarım ise, genişlik hissini vurguluyor. Sınıfında en geniş ekranla donatılmış olan modelin modern ergonomisi, daha akıcı bir sürüş deneyimi sağlıyor. Yeni Clio, segmentinde ilk olan, özellikle şehir içi kullanımında son derece pratik elektrikli park freni gibi inovasyonları yaygınlaştırıyor.

Renault Clio

Kişiselleştirme

Orta konsol, kapı panelleri, direksiyon ve kol dayama gibi ayrıntılar için sunulan kişiselleştirme paketleri ile herkes Yeni Clio’sunu kendi yaratabiliyor. Gösterge paneli üzerindeki havalandırma çizgisine ait inovatif renk kişiselleştirme tercihi ile sunulan 8 ambiyans seçeneği sayesinde iç mekan, tamamen kişisel tercihe göre düzenlenebiliyor. Ortam aydınlatma için ise 8 renk seçeneği sunuluyor.

Daha modern ve etkileyici bir dış tasarım

Her açıdan daha şık ve dinamik olan Yeni Clio, bir önceki neslin ana hatlarını taşıyor. Model, bir yandan şık görünümünü korurken, diğer yandan etkileyici tarzıyla öne çıkıyor. Kaporta üzerindeki çizgiler, modele daha kaslı bir görünüm kazandırıyor. Genişletilen radyatör ızgarası, Yeni Clio’ya daha belirgin bir görünüm kazandırırken, motora ise etkin bir soğutma sağlıyor. Yeni Clio, 12 milimetre kısa olmasına rağmen (uzunluk 4050 mm, genişlik 1798 mm) daha geniş bir iç mekana sahip. Yeni Clio’nun karoserisi, aerodinamizmini ve sportif görünümünü artırmak için 48 milimetre alçaltıldı (yükseklik 1440 mm). 17 inç tekerlekler (versiyona göre) ise aracın dinamik duruşuna katkı sağlıyor. Köpekbalığı anten, full LED farlar ve yan camların çevresindeki krom detaylar, Yeni Clio’nun modern tarzına katkı sağlıyor ve iç mekanda olduğu gibi dış tasarımda da kalite algısını artırıyor.

Yeni Renault Clio R.S. Line

Renault Sport, R.S. Line imzasını mevcut GT-Line versiyonunun yerine geçecek olan Yeni Clio R.S. Line’a taşıyor. Sportif görünümlü özel seriler arasında öncü olan GT-Line, 2010’dan bu yana tüm pazarlarda Renault Sport ürün gamının stratejisini başarılı bir şekilde destekledi. Daha gelişmiş ve zengin içeriği ile R.S. Line, basit bir isim değişikliğinin ötesine Renault Cliogeçiyor.

Dış tasarımda Yeni Clio R.S. Line, R.S. modellerin sembolik imzası olan F1 tarzı ön tampona sahip. Petek şeklindeki radyatör ızgara, kendine özgü 17 inç alaşımlı jantlar ve daha atletik arka tasarım dikkat çekiyor.

Güçlendirilmiş destekli spor koltuklar, karbon görünümlü eklemeler, çift elmaslı R.S. imzasının yer aldığı sportif deri direksiyon, alüminyum pedallar, kırmızı dikiş ve şeritlerle vurgulanan koyu bir atmosfer, iç tasarımda R.S. imzasını vurguluyor.

Yeni Clio’ya daha fazla sportif özellik kazandıran R.S. Line, markanın motor sporlarındaki ve Formula 1’deki deneyimini müşterilerle buluşturuyor.

Renault’nun ilk hibrit E-TECH motorunu içeren yeni motor ürün gamı

Yeni Clio, 65 ile 130 bg arasında değişen motor gücü ile her biri kendi sınıfında eksiksiz bir benzinli ve dizel motor ürün gamına sahip. En son teknolojilerle sunulan bu motorlar, yürürlükteki en güncel standartlara uygun ve pazardaki en iyi tüketim ve emisyon seviyesine sahip.

Renault Grubu, aynı zamanda ilk defa 2020 yılından itibaren E-TECH adını verdiği hibrit motoru pazara sunacak. Herkesin kendi kullanımına en uygun konfigürasyonu seçebilmesi için, toplamda 9 adet motor/vites kutusu seçeneği olacak.Renault Clio

Yeni Clio, Renault-Nissan-Mitsubishi İttifaki tarafından geliştirilen 1.0 TCe ve 1.3 TCe motorların yanı sıra Renault tarafından tasarlanan E-TECH motor ile Renault Grubu ve İttifak ortaklarının felsefesinin merkezinde bulunan sinerjiyi mükemmel bir şekilde yansıtıyor.

HİBRİT MOTOR

Renault hibrit E-TECH motor verimlilik ile sürüş keyfini bir araya getiriyor

Yaklaşık 30 yıldır, Clio her zaman çağın gerekliliklerini karşılayan ve otomobil teknolojisini geniş hedef kitleye yayan otomobil olmayı başardı. Yeni Clio da bu geleneği sürdürerek 2020’den itibaren E-TECH adlı bir “ful hibrit” motor ile sunulacak. Yeni Clio ile birlikte sunulan hibrit çözümü geliştirilirken Grup’un elektrikli mobilite konusunda Avrupa’da lider olan bilgi birikiminden faydalanıldı. Renault Grubu, Clio ile birlikte pazara ilk kez hibrit motor sunuyor.

E-TECHaktarma organı, Renault mühendisleri tarafından geliştirildi. Motor sisteminde İttifak bünyesinde tasarlanan elemanlar kullanıldı ve yeni nesil 1.6 litre benzinli motor yeniden tasarlandı. Bu sisteme iki elektrikli motor, inovatif çok modlu bir vites kutusu ve 1.2 kWs akü eşlik ediyor.

BENZİNLİ MOTORLAR

SCe 65 ve 75 : Satın alma ve kullanımda ekonomik

Ekonomik bir şehir içi otomobili arayan müşteriler için, 1.0 SCe (3 silindir atmosferik) ideal tercih olarak öne çıkıyor. 5 vitesli manuel vites kutusu ve 65 – 75 bg güç ile (95 Nm tork), son derece yumuşak bir şehir içi sürüş konforu sunuyor.

TCe 100 : benzersiz çok yönlülük

Renault ürün gamına yeni eklenen 1.0 TCe (3 silindirli turbokompresör) İttifak sinerjisinin en yeni motoru. Elektrik kumandalı boşaltma subabı (blow off) ile bir turbokompresör, silindir kapağına entegre edilmiş egzoz manifoldu, dağıtım sistemindeki çift hidrolik değişken ve özel çelik silindir kaplama (Bore Spray Coating) gibi en yeni teknolojiler ile sunuluyor. 100 bg ve 160 NM ile bu yeni nesil motor, kendisinden önceki TCe 90 versiyona kıyasla 10 bg ve 20 Nm daha güçlü olmakla birlikte CO2 emisyon seviyesi de daha düşük. 100 g/km’den* başlayan emisyon seviyeleri ile Yeni Clio, TCe 100 benzinli motor kategorisinin en iyisi. Ayrıca, düşük devirlerden itibaren daha canlı kalkışa destek olan tork artışı ile en üst seviyede sürüş keyfi sunuyor.

TCe 100 ilk olarak Yeni Clio’da 5 vitesli manuel vites kutusu ile birlikte sunuluyor. Ayrıca, daha sonra en yeni nesil X-TRONIC otomatik vites kutusuna sahip versiyon da pazara sunulacak. Avrupa’da kullanıma göre adapte edilen motor, şehir içinde kusurusuz sürüş sağlıyor.

Ayrıca D-STEP işlevi sayesinde, değişken parkurlarda ve ani hızlanmalarda çok oranlı bir vites kutusu gibi hareket edebiliyor. TCe motor aynı zamanda maksimum kullanım tasarrufu ve sınırlı zehirli gaz salınımı sağlamak üzere LPG versiyonuyla da sunulacak.

1.3 TCe 130 bg FAP: Maksimum sürüş keyfi

1.3 TCe FAP motor, Captur, Megane, Scenic ve Kadjar modelleri ile kendini kanıtlamasının ardından bu kez Yeni Clio ile birlikte sunuluyor. 130 bg ve 240 Nm tork ile ve 7 vitesli EDC otomatik vites kutusuna sahip bu motor, Yeni Clio motor ürün gamında 1.2 benzinlinin yerini alacak. Yeni Clio’nun tüm dinamik özelliklerini barındıran bu en yeni nesil motor, her koşulda heyecan verici bir sürüş deneyimi sağlıyor. Çift kavramalı EDC vites kutusu, sürüşü daha esnek ve keyifli hale getirirken diğer yandan CO2 emisyon miktarını azaltıyor. Sürüş keyfini daha da artırmak için, Yeni Clio 1.3 TCe EDC 130 bg FAP, direksiyon kumandaları ile sunulacak.

DİZEL MOTORLAR

Daha yüksek verim için yeni nesil dizel motorlar Blue dCi 85 ve 115

Yeni Clio aynı zamanda uzun mesafe kullanımlar ve filo şirketleri için adapte edilmiş 1.5 Blue dCi dizel motor sistemini sunuyor. Bu motor, nitrojen oksitler (NOx) için en verimli olacak şekilde planlanmış katalitik indirgeme sisteminin (SCR) entegrasyonu sayesinde yeni emisyon standartlarına göre adapte edildi ve geliştirildi. Motor iki versiyonla sunuluyor: Sade bir sürüş için 85 bg / 220 Nm ve daha dinamik bir sürüş için 115 bg / 260 Nm. 110 km/s hızının üzerine çıkıldığında motor devrini düşüren altı vitesli manuel vites kutusu ve segmentinin en iyisi olan aerodinamiği sayesinde, Yeni Clio Blue dCi özellikle uzun yol sürüşlerinde verimli.

FİYATLAR

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu