FeaturedHaberler

FCA ve PSA ortaklık için süreci hızlandırıyor




Otomativ sektörünün merakla takip etiği Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ile Groupe PSA şirketlerinin birleşme kararı dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüsü salgını sebebi ile ara verilmişti. Birleşme kararı ile ilgili yeni gelişmeler mevcut.

Hatırlarsanız, 2019’un Aralık ayında ilk açıklama yapılmıştı ve ortaklık kısmen duyurulmuştu. Bu ortaklık ile toplamda şirket 13 markayı tek bir çatı altında toplanacaktı. Böylece dünyanın en büyük dördüncü otomobil üreticisi olacaktı.

PSA FCA

Daha önce çıkan söylentilere göre anlaşmanın iptal edildiği söylenmişti. Bu konu ilgili PCA CEO’su Carlos Tavares aracılığı ile Reuters paylaştığı habere göre önemli bilgiler ve gelişmeler gündeme geldi.

Ortaya atılan iddialara göre ekonomik durumların gün geçtikçe kötüleşmesi bu ortaklığı tehlikeye soktu. Gel gelelim bu anlaşmanın en büyük parçası olan PSA’nın FCA’den satın alacağı 5.5 milyar euro’luk hisseler için olumsuz iddialar mevcuttu. Nitekim sektör oldukça kötü durumda ve böyle bir paranın bulunması zor olabililir.

PSA Grubu ise bu iddiaların hepsini yalanlayarak bunların sadece “spekülasyondan” ibaret olduğunu belirti. Ayrıca PSA, şirketlerin birleşme süreçlerine hızlanarak devam ettiklerini söyledi.

Peugeot 2008 Testimiz için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. peugeot hem üretimi internete taşıdı hem üretime yakında başlayacak hem de birleşme işlemlerini hızlanıdıryor peugeot resmen durmuyor ne güzel :D

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu