Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Volkswagen Türkiye Fabrikası için son durum ne?




Alman otomobil üreticisinin uzun süredir üzerine çalıştığı Volkswagen Türkiye Fabrikası için yetkililerden son durum açıklaması geldi.

Volkswagen mevcut fabrikalarında elektrikli modellerine yer açmak için bir süredir yeni bir üretim tesisine ihtiyaç duyuyordu. Geçtiğimiz sene Alman basınında çıkan haberlere göre, bu kapsamda yatırım için Bulgaristan ve Türkiye’yi radarına alan Alman üretici, otomobil üretimindeki tecrübesi ve sahip olduğu bilgi birikimi sebebiyle tercihini Türkiye’den yana kullanmıştı. Ancak yaşanan siyasi ve politik değişikler sonrası yatırım sekteye uğramıştı. Bir süredir haber alınamayan fabrika hakkında yeni bir açıklama geldi.

TAYSAD Başkanı Alper Kanca konu ile ilgili “VW’in Türkiye’ye yönelik yatırımını iptal ettiğine dair bir işaret yok. Resmi bir girişim yok. Daha evvelden Türkiye’de ‘benim fabrikama tedarikçi olur musun’ diye sorduğu firmalar var. Yurt içinde ve yurt dışında firmalar. ‘Bak ben Türkiye’de fabrika kuracağım, 200 bin araç için parçaya ihtiyacım var’ dediği firmalar, tedarikçiler, bizim üyelerimiz var. O firmalara da o iş bitti, unutun gibi bir mesaj yok. Teknik olarak o proje hala masada, hala daha ölmemiş, can işaretleri olan bir proje.” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu