FeaturedHaberler

Skoda’nın Elektrikli SUV’u ENYAQ, geliştirmesini yakında tamamlanıyor




Skoda ENYAQ iV, modelinin geliştirme çalışmaları tamamlanmak üzere. Yenilikçi tasarımı ve yüksek verimliliğe sahip elektrikli motoruyla ENYAQ iV, 2021 yılından itibaren satışa sunulacak.

Skoda’nın ilk yüzde yüz elektrikli SUV’u ENYAQ, markanın modüler platformu MEB üzerine geliştirilen ilk elektrikli model olacak. Üç farklı batarya ve beş farklı elektrikli motor seçeneği ile gelecek olan ENYAQ, 500 km’ye varan menzil sunacak. Skoda, elektrikli aracının testlerini her türlü zorlu koşulda gerçekleştirmeye devam ediyor.

Skoda’nın elektrikli SUV’si ENYAQ 4,648 mm uzunluğa, 1,877 mm genişliğe, 1,618 mm yüksekliğe ve 2,765 mm aks aralığına sahip olacak. 585 litrelik bagaj hacmi sunacak olan modelin alçak yükleme eşiği de dikkat çekiyor.

ENYAQ iV hızlı şarj ile yüzde 10’dan yüzde 80 kapasiteye sadece 40 dakikada şarj edilebilecek. Skoda, ENYAQ İV modeli ile beraber yeni bir kabin konseptini de geçiş yapacak.  Kabinde, otomobil üretiminde ilk kez kullanılacak zeytin derisi gibi sürdürülebilir materyaller yer alacak.

Skoda Octavia 1.0 TSI DSG Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu