FeaturedHaberler

Siber saldırı üretimi durdurdu; Honda Türkiye’den yeni açıklama




Geçtiğimiz günlerde Japon üretici Honda Motors bir siber saldırı şoku ile karşılaşmıştı. Markanın Türkiye bacağı da konu ile ilgili bir açıklama yaptı.

Markalar tüm dünya genelinde sık sık siber saldırılara maruz kalıyor. Bunlardan kimi küçük aksaklıklara yol açarken kimisi ise üretimi tamamen durdurabiliyor. Son gelen haberlere göre, geçtiğimiz günlerde Honda’nın başına gelen de aynen buydu. Kalite departmanına yapılan saldırılar sonucu üretim yapılamaz hale geldi. Küresel anlamda 1 gün verilen aranın ardından Honda Türkiye de resmi bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklama ise şu şekilde;

“Honda Motor Co. tarafından siber saldırıya ilişkin yapılan açıklama sonrasında medyaya yansıyan haberler üzerine Honda Türkiye olarak bir bilgilendirme yapma ihtiyacı doğmuştur. Honda Türkiye, global operasyonlarda siber tehdit tespit edildikten sonra diğer ülkelerde olduğu gibi tüm operasyonlarını tedbir amacıyla 1 gün süreyle durdurmuştur. Yalnızca 8 Haziran 2020 tarihinde tedbiren durdurulan üretim, bugün (09 Haziran 2020) yeniden normal kapasitede planlı olarak başlamıştır. Üretim şu an 2 vardiya olarak devam etmektedir.”

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu