İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’a kazandıracağı yeni taksileri duyurmasının ardından taksicilerden tepki geldi.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu geçtiğimiiz hafta oldukça konuşacak bazı açıklamalar yapmıştı. Buna göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak 5 bin taksiyi kiraya vereceklerini söylemişti. Tek kıyafet ve üç vardiya sistemine göre çalışılması planlanan sistem halkın geneli tarafından mutluluk ile karşılansa da taksici esnafı bu durumdan mutlu değil. Kararın açıklanmasının arından 2.2 milyon olan taksi plakası ücretleri 2 milyona düştü bile.
Firma sahibi Gürsoy Atlı, “Kararı daha yeni duyduk. Piyasa tedirgin oldu. 8 ay önce plaka vereceğim, dendi. İhale yapacağım dendi, şimdi kiralığa dönüldü. Piyasada bir kargaşa oluştu. Taksi esnafı ve taksi plaka sahibi olarak buna tepkiliyiz. Başkanın bunu tekrar gözden geçirmesini isteriz. Şimdi 5 bin taksi dediği an önü açılmış oluyor. Yarın 20 bin mi olur? Yarın için önü açılmış oluyor bunun. Sektörde bir yanlışlık varsa, eksiklik varsa esnafla oturup konuşulur. Taksi plakaları 2 milyon 200 bin civarındaydı. Bir açıklamayla 2 milyon civarına indi. Esnaf ‘acaba plakama bir şey olur mu’ diye tedirgin oluyor. Belediyenin işi değil bu. Belediye şehirde eksik varsa ne yapmalı? Ulaşım sektöründe bir mahallede eksik varsa oraya araç yollamalı, hat kurmalı. Takside de eksiklik varsa araştırmalar yapılmalı ve rapor hazırlanmalı. Verdiğini de kabul etsek esnaf yürütmeyi durdurur. Yani şu an her şey hazırlansa da esnaf bunun yürütmesini durdurur. Esnaf eski esnaf değil. Anında İstanbul’u kilitler. Kimse plakasını satmasın” ifadelerine yer verdi.
Plaka alım-satımı yapan Coşkun Çağlayan ise, “Plaka fiyatlarını olumsuz etkiledi. Cuma günü yapılan zamansız ve yersiz bir açıklamayla yüzde 10 kayba uğrandı. 2 milyon 250 bin civarındaydı. Şu an 2 milyon. İstanbul’un şu an böyle 5 bin kiralık taksiye ihtiyacı olduğunu düşünmüyoruz. Çünkü ihtiyaç olduğu saatler belli. İşi gidiş ve çıkış saatlerinde ihtiyaç oluyor. Diğer saatlerde taksiler boş. Zaten pandemi sürecini yeni atlatıyoruz. Şoförler, çalışanlar çok zor bir süreçten geçti. Kiralar 9 bin liraydı. Pandemi sürecinde 2 bin, 2 bin 500 liraya kadar düştü. 3 bin 500 civarlarına çıkmaya başladı. Plaka sahipleri panik yapıp plakalarını satmamalı” dedi
Taksicilerin karşı çıkmadığı herhangi bir şey bilmiyorum.
Taksiciler karşı çıkıyorsa kesin iyi bir şeydir.
Nefis hareket ama başganım ortalık durulana kadar dolu gezsin, bu adamlar rahat durmaz. Yarısı orantısız hareketlerden taşkınlıktan içeri girene kadar uslanmazlar.
kudursunlar 🙂
[QUOTE=”bt, post: 383770, member: 83″]
Nefis hareket ama başganım ortalık durulana kadar dolu gezsin, bu adamlar rahat durmaz. Yarısı orantısız hareketlerden taşkınlıktan içeri girene kadar uslanmazlar.
[/QUOTE]
başkanım mal beyanında bulunurken makinayı da yazmıştı ruhsatlı olarak. Sig Sauer kullanıyor kendisi. Malın iyisinden anlıyor 😛
Otv indirimiyle aldiklari luks taksileri piyasa fiyatindan, bazen biraz daha yuksekten satarak 2.el ticareti yapiyorlar. Arada ki fark da yanlarina kar kaliyor. Oradan fazla fazla kapatiyorlar aciklarini. Fazla aglamasinlar.
Aramızda var mı bilmiyorum ancak çoğundan nefret ediyorum, solundan bi anda önüne dalıp durması mı dersin, kırmızı ışıkta beklerken korna çalması mı dersin, müşteri olarak bindiğinde paranla rezil olmak mı dersin, hepsi bunlarda. Bi ara esnaf odası başkanı arabada sadece şoför olsun, yakınlarını taşıyıp korsan taksicilik yapıyor falan demişti, bu pandemi öncesinde arkadaş beni durağa bıraktığında arabanın başına üşüşüp siz korsan mısınız hayırdır falan yaptılardı, bizde 4 kişi olunca geri adım attılar sonrasında, böyle bir güruh bunlar, dolmuş ve taksicilerin cidden düzene sokulması şart, özellikle İstanbul gibi yoğun bir şehirde.
[MEDIA=youtube]UMw9irpRI4c[/MEDIA]
İnsanların en büyük şikayeti taksilerin ve taksicilerin durumu, taksi bulamamak ondan sonra geliyor.
Mevcut taksileri düzenlemek daha gerekli ve mantıklı iken böyle bir yola girilmesi ilginç olmuş
[MEDIA=youtube]pZIrWqaAWTQ[/MEDIA]