FeaturedHaberler

Yerli üretici Otokar, yeni teşvik paketi aldığını duyurdu




Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından Otokar, üretim konusunda önemli bir teşvik belgesi aldığını kamuoyu ile paylaştı.

Otokar, modernizasyon yatırımı için teşvik belgesi resmi kanalları üzerinden açıkladı. Buna göre Şirketin 398.2 milyon TL’lik ve dört yıl içinde tamamlanacak yatırımı için KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, sigorta primi işveren desteği ve faiz desteği gibi başlıklar altında destek olacak.

Yapılan açıklamada, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü’ne yapmış olduğumuz Yatırım Teşvik Belgesi müracaatımız onaylanmış ve toplam 398.2 milyon TL’lik tutarda ve 4 yıllık dönemde yapılması öngörülen modernizasyon yatırımı için adımıza Yatırım Teşvik Belgesi düzenlenmiştir. Bölgesel Yatırım kapsamındaki yatırımlarımızla ilgili olarak yararlanacağımız destek unsurları KDV İstisnası, Gümrük Vergisi Muafiyeti, Vergi İndirimi Oranı yüzde 80– Yatırım Katkı Oranı yüzde 40, Sigorta Primi İşveren hissesi Desteği (7 yıl) ve Faiz Desteği’dir”  sözlerine yer verildi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu