FeaturedHaberler

Kamu bankalarından taşıt kredisi açıklaması




Sürücüleri sevindiren düşük faizli taşıt kredisi paketleri, bazı markalar için kamu bankaları tarafından iptal edildi.

Uzun zamandır beklenen bir gelişme geçtiğimiz aylarda açıklanmıştı. Türkiye’de üretim yapan anlaşmalı firmalardan sıfır km binek araç (motosiklet dahil) veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal alıcılara taşıt kredisi imkanı doğmuştu. Oranlar ise aylık yüzde 0,49 ile yüzde 0,69 arasında değişiyordu. İkinci el binek araç ve motosikletler de de bir girişim mevcuttu. Üst limit ise 150 bin liraydı.

Ancak otomobil fiyatlarının bir anda yükselmesinin ardından yeni bir hamle yapıldı.. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank ortak açıklama yaparak; Honda, Hyundai, Fiat, Ford, Renault ve Toyota firmalarının araçlarındaki fiyat artışları nedeniyle kredi paketi kapsamından çıkarıldığını duyurdu.

Kamu bankalarından yapılan ortak açıklamada,” Yerli üretimi teşvik amacı taşımasına ek olarak bireysel ve kurumsal müşterilerimizin düşük maliyetli finansmana erişimini amaçlayan taşıt kredisi paketinin amacına aykırı hareket eden Hyundai, Honda, Fiat, Ford, Renault ve Toyota kredi paketi kapsamından çıkarıldı” sözlerine yer verildi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu