FeaturedHaberler

Yerli otomobil için videolu yeni paylaşım




Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından çalışmaları planlandığı biçimde sürdürülen yerli otomobil için ilgi çeken bir video yayınlandı.

Geçtiğimiz günlerde Bursa’nın Gemlik ilçesindeki  Askeri Hara bölgesine yapılacak fabrikanın temel atma töreni düzenlenmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da katıldığı toplantı sırasında koronavirüs salgınına rağmen yerli otomobil için yapılan planlamaların zamanından çok şaşmayacağının altı çizilmişti. Bu sefer ise TOGG’nin sosyal medya hesaplarından modelin gelişimini adım adım gösteren bir video yayınlandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank,“Aralık ayının sonunda otomobillerimizi tüm dünyaya tanıtmıştık. Yurt dışında geniş haberlere konu oldu. Büyük bir heyecan oluşturdu. O tanıtım toplantısında planımızı detayları ile paylaşmıştık. İlk aşama fabrika için temel atmaktı. Kovid-19 nedeniyle 1-2 hafta gecikti. 18 ayda fabrika tamamlanacak. 2022’de ilk SUV banttan çıkacak. Türkiye’nin otomobili fırsat penceresini yakalamanın adı. Yeni nesil, elektirikli, otonom bir otomobili piyasaya sürüyoruz. Bunun çok önemli avantajları var. Tamamen elektrikli Avrupa’da ortaya çıkacak başka bir otomobil bu süreçte olmayacak.”

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu