Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Yerli otomobil cephesinin kullanacağı marka adı belli oldu




Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO’su Gürcan Karakaş, yerli otomobil konusunda dikkat çeken açıklamalar yaptı. Ayrıca modellerin marka adına da karar verildiği duyuruldu.

Online olarak gerçekleştirilen TOGG basın buluşmasında yerli otomobil projesindeki gelişmelerle ilgili değerlendirmede bulunan CEO Karakaş dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bunlardan belki de en önemlisi yerli otomobilin marka adının TOGG olarak kalmasına karar verildiği oldu.

Gürcan Karakaş sözlerine şöyle devam etti;

Bütün faaliyetlerimizi millilik ve yerlilik ekseninde oluşturuyoruz. Millilik, fikri ve sınai mülkiyet haklarının tamamıyla bize ait olması demek. Lisansımızı ve teknolojimizi başka şirketlere lisanslama konusunda, satma konusunda söz sahibiyiz. TOGG olarak şu ana kadar küresel şirketlerden 10 tanesi ile imzalamış olduğumuz gizlilik anlaşmaları var.

Biz bunu şu haliyle dünyada bazı şirketlerle paylaşmak üzerine, lisanslamak üzerine veya ortak kullanım üzerine konuşuyoruz. İnşaata başladık, 18 ay inşaat süresi var. Ekipman siparişinin Ekim ayında başlamasını planlıyoruz. Seri aracın banttan inmesi ise 2022 dördüncü çeyrekte.

Türkiye’de bir şirket ile beraber Türkiye’ye bu teknolojiyi getirmek istiyoruz. Birincisi, en son teknoloji olsun, ikincisi TOGG araçlarında kullanılan teknoloji ile beraber etraftaki ülkelere, yurtdışına da bir pazar potansiyeli olsun. Sadece bizim için değil, başmaları için de üretim yapabiliriz.

İhracata kalkıştığımız zaman ilk hedefimiz Avrupa pazarı olacak. Avrupa’da da sadece bir ülkeye değil, birkaç ükeye birden gitme hedefimiz var başlangıçta. İlk gideceğimiz ülkelerin başında Almanya, Fransa, hatta İtalya, İspanya var. Yatırımımızın çerçevesinde (kur nedeniyle) şu an bir değişiklik ihtiyacı yok… Finansmanda çok mantıklı bir yaklaşımımız var. Hissedarlarımızın önemli bir katkısı var. Bizim şirket olarak dışarıdan alacağımız kredilerin finansmana önemli bir katkısı var. Ve teşviklerden gelecek kısım var.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu