FeaturedHaberler

İkinci el otomobil fiyatları ne zaman düşmeye başlayacak?




Sektörden isimlerden ikinci el otomobil fiyatları hakkında açıklamalar gelmeye devam ediyor. Peki fiyatlar ne zaman normalleşmeye başlayacak?

İkinci el otomobil fiyatları özellikle son aylarda adeta el yakıyor. Fırsat olarak adlandırılan faiz indirimleri sonrası daha da artan fiyatlardan sürücüler endişeli. Çünkü sıfır otomobillerin olan talebin çok olması ve buna karşılık ülkeye araç girişinin de fazla olmaması insanları ikinci ele yönlendiriyor. Fiyatların ne zaman düşeceği konusunda da endişeler mevcut. Yeni yönetmeliğin hayata geçmesinin ardından fiyatlar bir nebze olsun düştü. Peki normalleşme ne zaman başlıyor?

Sektörden bir isim olan Hüsamettin Yalçın, “Bu datadan şunu söylemek mümkün olabilir; yeni yönetmelik piyasaya bir beklenti getirmiş durumda ve bu çerçevede, fiyatların yüksek oranda sürekli artığı bir ikinci el piyasasında artışlar devam etmesine rağmen, artış oranları bu sefer geçmiş aylardaki gibi yüksek olmamış, düşmüş. Ancak yine de ikinci elde trend hala yukarı yönlü. Bununla birlikte, yeni yönetmeliği hem bireysel tüketiciler hem de satıcılar iyice kafalarında oturtmaya çalışıyor. Henüz yeni yönetmelik esaslarına tam olarak geçilmiş değil

Yeni yönetmeliğin eylül ayından itibaren ikinci el araç fiyatlarında düşüşe sebep olmayacağını, fiyat artış trendinin yıl sonuna kadar devam edeceğini öngörüyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu