FeaturedHaberlerOtomobil Sporları

F1 2020: Belçika GP’ni Lewis Hamilton kazandı!




2020 Formula 1 Dünya Şampiyonasının 7. yarışı olan Belçika GP’si Spa Francorchamps pistinde gerçekleşti. Sıralama turlarında en hızlı süreyi yaparak yarışa pole pozizyonundan başlayan Lewis Hamilton pozisyonunu koruyarak yarışı kazandı.

Mercedes AMG pilotu Lewis Hamilton sıralama turlarında en hızlı turu atarak pole pozisyonunu elde etti. Yarışa birinci sırada başlayan pilot, pozisyonunu korumayı başardı ve yarışı kazandı. Lewis Hamilton, bu sezondaki 5. kariyerindeki ise 89. yarış zaferini kazandı.

Yarışa ikinci sırada başlayan Mercedes AMG pilotu Valtteri Bottas ise pozisyonunu korudu ve yarışı ikinci olarak tamamladı. Bu sayede Mercedes AMG F1 takımı bu sene Steiermark GP’den sonra ki ikinci duble’ını yapmış oldu

Red Bull Racing pilotu Max Verstappen ise yarışı başladığı gibi üçüncü sırada tamamlayarak podyumdaki yerini aldı. Yarışın en hızlı turunu ise Renault F1 sürücü Daniel Ricciardo son turda elde etti ve yarışı başladığı yerde dördüncü olarak tamamladı. Günün pilotu ise Toro Rosso pilotu Pierre Gasly oldu.

Ferrari pilotları Sebastian Vettel ve Charles Leclerc, yarışı başladıkları gibi 13 ve 14. sıralarda tamamlayarak  kötü bir yarış geçirdi.

Takımlar şampiyonasına baktığımızda 264 puan ile lider Mercedes AMG, ikinci sıradaki Red Bull Racing ile puan farkını 106’ya çıkarmış oldu.

2020 Formula 1 Dünya Şampiyonasının 8. yarışı olan İtalya GP’si ise 6 Eylül’de Monza pistinde gerçekleştirilecek.

Mercedes-Benz Actros 1851 MirrorCam Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu