FeaturedHaberler

Özel üretim Aston Martin Victor tanıtıldı; Sadece 1 adet üretildi!




İngiliz otomobil üreticisi Aston Martin, sadece 1 adet ürettiği özel modeli Aston Martin Victor’u tanıttı.

Aston Martin Victor one of one bir model yani sadece dünyada bir adet mevcut. One-77 üzerine geliştirilen bu özel, Aston Martin 1970’ler ile 1980’lerdeki V8 Vantage‘ı andıran bir görüm ile karşımızda.

Aston Martin Victor’un kaputu altında One-77’nin orijinal 7.3 litrelik atmosferik V12 motor bulunuyor. Aston Martin bu projede Cosworth ile ortak çalışmış ve standart halde 760 beygir güç ve 750 Nm tork üreten bu motoru 847 beygir güç ve 821 Nm tork üretecek hale getirmiş.

Aston Martin, aracın görünümünün aynı zamanda fonksiyonel olmasını da sağlamış durumda.  Araç, 160 km/s hızda Aston Martin’in Vantage GT4 adlı yarış otomobilinden bile daha fazla yere basma kuvvetine sahip. Aracın süspansiyon sisteminde de pistlere özel Vulcan modelinden bazı parçalar kullanılmış.

Dünyada tek olan bu otomobilin iç mekanına baktığımızda karbon fiber monokok bir şasi bizleri karşılıyor. Buna ek olarak karbon ve deri malzemeler yoğun olarak kullanıldığını görüyoruz. Aston Martin, sadece 1 adet ürettiği bu özel modelin fiyatını ise henüz açıklamadı fakat Aston Martin Victor’un hem teknik açıdan hem tasarım olarak her konuda oldukça etkileyici ve özel olduğunu unutmamak gerek.

Mercedes-Benz SLK 200 Kompressor R171 Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Daha çok yeni nesil Amerikan arabalarını andırıyor. Logo olmasa tahmin et deseler aklıma Aston Martin gelmezdi.

  2. 80-aston-martin-v8-vantage-05-800.jpg

    başarılı bir günümüze uyarlama olmuş.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu