FeaturedHaberlerOtomobil Sporları

F1 2020: Olaylı Toskana GP’ni Mercedes-AMG pilotu Lewis Hamilton kazandı!




2020 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 9. yarışı  ve Ferrari’nin 1000 GP yarışı olan Toskana GP’si İtalya’da Mugello pistinde gerçekeşti. Kazalı ve bolca olaylı geçen yarışta 2 kez krımızı bayrak ile yarış durduruldu. Mercedes-AMG pilotu Lewis Hamilton yarışı kazandı.

Lewis Hamilton bu sezonki 6. yarışını kariyerindeki ise  90. yarışını kazanmış oldu. Formula 1 tarihinde ilk kez Mugello pistinde gerçekleştirilen yarışı da Lewis Hamilton kazanarak 31 farklı pistte yarış birinciliği ile yeni bir rekora daha imza attı.

Mercedes-AMG pilotu Lewis Hamilton birinci olarak yarışı kazanırken ikinci sırada takım arkadaşı Valtteri Bottas geldi. Podyumu tamamlayan isim ise ilk kez podyum sevinci yaşayan Red Bull Racing pilotu Alexander Albon oldu.

Mercedes-AMG pilotu Valtteri Bottas startta ikinci sırada başladı ve Lewis Hamilton geçmeyi başardı. Birinci sıraya yükselmesinin hemen sonrasında yaşanan kaza sonrası kırımızı bayrak verilerek yarış durduruldu.

Yarışın ilk turunda Red Bull Racing pilotu Max Verstappen iyi bir kalkış yapsa da motordaki güç sorunu nedeni ile geriledi. İkinci virajda Pierre Gasly ve Alfa Romeo’dan Kimi Raikkonen’le temas yaşadı. Verstappen ve Gasly yarış dışı kalırken sarı bayrak ile güvenlik aracı piste çıktı daha sonrasında ise kırımızı bayrak ile yarış durduruldu.

Pistin temizlenmesinin ardından tekrardan start verildi ve arka tarafta yaşanan kazada 4 pilot birbirine girdi. Kazada Carlos Sainz, Nicholas Latifi, Kevin Magnussen ve Antonio Giovinazzi yarış dışı kaldı. Yarış tekrardan 2 kez kırımızı bayrakla durdurulurken Renault’dan Esteban Ocon’da aracında yaşanan sorun nedeniyle yarış dışı kaldı.

Pistin tekrardan temizlenmesi yarış tekrar başladı ve 46. turda Stroll, Arrabiata virajında lastik patlatması sonucu büyük bir kaza yaptı ve yarışa veda etti.

Ferrari, Formula 1 tarihindeki 1000. yarışlarına çıktı ve Charles Leclerc yarışı 8. sırada tamamlarken Sebastian Vettel yarışı 10. sırada tamamladı.

Mercedes-Benz Actros 1851 MirrorCam Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu