FeaturedHaberlerOtomobil Sporları

F1 2020: Rusya GP’ni Valtteri Bottas kazandı!




2020 Formula 1 Dünya Şampiyonasının 10. yarışı olan Rusya Grand Prix’sini Mercedes-AMG pilotu Valtteri Bottas kazandı.

Yarışa üçüncü sıradan başlayan Valtteri Bottas iyi bir start alarak Red Bull Racing pilotu Max Verstappen’i geçmeyi başardı ve daha sonrasında takım arkadaşı Lewis Hamilton’ın ceza almasıyla birlikte Rusya’da birinci sıraya yerleşti.
Sezonun ilk yarışı olan Avusturya GP’yi kazanan Valtteri Bottas dokuz yarış aradan sonra tekrar galibiyete ulaşmış oldu. Valtteri Bottas böylelikle bu seneki 2., kariyerindeki ise 9. yarış zaferini kazanmış oldu.
Valtteri Bottas yarışın bitmesine iki tur kala yarışın en hızlı turunu da atmayı başardı ve extra bir puan daha kazandı.
Rusya Grand Prix’ini Valtteri Bottas kazanırken Red Bull Racing pilotu Max Verstappen ikinci oldu. Lewis Hamilton ise yarışı üçüncu sırada yarışı tamamladı.
LEWİS HAMİLTON İKİ AYRI CEZA ALDI

Rusya Grand Prix’sine pole pozisyonundan başlayan Lewis Hamilton, yarıştan önce yanlış yerde kalkış antrenmanı yaptığı için inceleme altına alındı ve yarış başladıktan sonra hakemler, yanlış yerde iki kalkış antrenmanı yaptığı için Hamilton’a beşer saniyelik iki ayrı ceza verdiler.

Lewis Hamilton yarışa üçüncü sıradan başlayan ve iyi bir startla Max Verstappen’i geride bırakan Valtteri Bottas’la yan yana ilk virajları aldı fakat Hamilton daha iyi bir çekiş yakalayarak yerini korumayı başardı.

CARLOS SAİNZ VE LANCE STROLL KAZA YAPTI

Carlos Sainz ilk virajın ardından kaçış alanına girdi ve sol taraftaki bariyerlere çarparak sol süspansiyonunu kırarak yarış dışı kaldı. Kısa bir süre sonra da Lance Stroll, Charles Leclerc’in teması sonrası spin atarak bariyerlere çarptı ve yarış dışı kaldı. Bu iki kazanın ardından ise pistin temizlenmesi için sarı bayrak ile piste güvenlik aracı giriş yaptı.

Lewis Hamilton 17. turda pite geldi ve 10 saniyelik zaman cezasını çekti. Sonrasında ise sert lastiklere geçiş yaptı ve tekrardan liderlik için savaşmaya başladı.

Tekrardan rakiplerini geçmeyi başaran Lewis Hamilton bu hafta sonu Michael Schumacher’in 91 yarış galibiyeti rekoruna ulaşmayı hedefliyordu ancak Hamilton, aldığı ceza cezasının ardından ardından üçüncü sırada yarışı tamamladı.

2020 Formula 1 sezonun bir sonraki yarışı Eifel GP ise 9-11 Ekim tarihlerinde Almanya Nürburgring’de yapılacak.

Skoda Kamiq Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu