FeaturedHaberler

ASELSAN trafiği akıllı hale getirmek için çalışıyor




Samsun Büyükşehir Belediyesi ve ASELSAN yeni bir projede bir araya geliyor. Buna göre şehirler ve trafik sistemleri daha akıllı işleyişe sahip olacak.

ASELSAN ortaklığı ile hayata geçirilen  ‘akıllı şehir’ projesiyle başta trafik olmak üzere birçok problemin çözülmesi hedefleniyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Samsun’u her alanda marka kent haline getirmek için çalışmalarımız sürüyor. Şehrimizdeki trafik problemine kökten çözüm getirmek için ASELSAN ile akıllı şehir projesini yürütüyoruz. Bu proje kapsamında hem trafik akışını hızlandırırken hem de kavşakları akıllandırıp, geometrik yapılarını modernize ederek işlevselliği artırılacak. Proje kapsamında ayrıca olası kazaların önüne geçebilmek, kara noktalardaki kazaları düşürebilmek için kırmızı ışık, hatalı parklar gibi denetim altyapısı da oluşturulmuş olacak” 

“Atatürk Bulvarı, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı, 100. Yıl Bulvarı ve Abdullah Gül Bulvarı’ndaki kavşaklarda yapacağımız çalışmalar ile gerçek zamanlı müdahale edilerek trafik akışı hızlandırılacak. Trafik yol ağındaki seyahat süreleri, ortalama taşıt durma ve gecikme süreleri en aza indirilecek. Yakıt tüketimleri, zehirli gaz salınımı ve gürültü kirliliği azaltılarak çevre kirliliği önlenecek. Ayrıca kırmızı ışık ihlallerinde ve trafik kazalarında azalma sağlanacak.” dedi

İlgili Makaleler

12 Yorum

  1. Taksiciler ve dolmuşçular trafikten men edilmeden çok zor. Bu güruha meydan okuyabilecek yapay zeka derin öğrenme vs bilimum teknolojinin çıkmasını da içinde bulunduğumuz yüzyılda beklemiyorum
  2. Yapay zeka çökerse ne olacağı konusunu düşünmüşlerdir herhalde, Türkiye’de olası bir ihtimal😂
  3. Teknoloji tabi ki belli bir noktaya kadar geliştirme ve iyileştirme sağlar.Ancak sürücülerimiz bilinçlenmedikçe trafik sorunları asla tamamen ortadan kalkmayacaktır.
  4. adam kırmızı ışıkda duruyorum diye korna çalıp bağırıyor.. yapay zeka filan işlemez…
  5. Uzun yolda sol şeritten ”normal” hızda ilerlerken sağ şeridin dolu olduğunu göre göre arkadan ısrarla selektör yaparak aracın dibine kadar giren ve bunu ego tatmini için yapanlara bir çözüm bulunursa dua ederim.
  6. Bunlar güzel hareketler. Ancak önce insanlara trafik kuralları ve trafikte nasıl davranmaları gerektiği öğretilse ondan sonra bu tip teknolojik destekler faydalı olacaktır. Kamu spotları, sıkı denetim ve cezalar ile Türkiye’de bile insanların kısa sürede trafik kurallarını öğrenip uymaya başlayacağını düşünüyorum. 1-2 kere ceza yiyen adamın kuralı öğrenmek ve uygun davranmaktan başka çaresi yok. Bu, hem trafiğin çok daha yaşanabilir olmasını sağlayacak hem de büyük can ve mal kayıplarının önüne geçecektir. Ama bu yapılmıyor Türkiye’de. Neden anlayabilmiş değilim.
  7. Bunlar güzel hareketler. Ancak önce insanlara trafik kuralları ve trafikte nasıl davranmaları gerektiği öğretilse ondan sonra bu tip teknolojik destekler faydalı olacaktır. Kamu spotları, sıkı denetim ve cezalar ile Türkiye’de bile insanların kısa sürede trafik kurallarını öğrenip uymaya başlayacağını düşünüyorum. 1-2 kere ceza yiyen adamın kuralı öğrenmek ve uygun davranmaktan başka çaresi yok. Bu, hem trafiğin çok daha yaşanabilir olmasını sağlayacak hem de büyük can ve mal kayıplarının önüne geçecektir. Ama bu yapılmıyor Türkiye’de. Neden anlayabilmiş değilim.
  8. Trafikçiler kafelere oturup çaylanacağına, eline megafon alıp trafikteki avareleri tokatlasa bahsedilen sorunların bir çoğu düzelir zaten. Onun dışında Aselsan Antalya’ya da bir proje getirse ne güzel olur. Yeşil dalga denen bir şey yok şehirde, bazı rotalar var insanlar trafik ışıklarına sinirden kalp krizi geçirecek duruma geliyor neredeyse.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu